Carmen & Turandot2019-04-14T12:48:03+00:00
Latvian Opera House

Latvian National Opera – Riga

Carmen, opera
Alberta Street, Riga

Pris 4.150 kr.

Køb billetter

Stadig i salg
Turen gennemføres uanset antal tilmeldinger
Max. deltagerantal: 25 personer

 

image Rejsegarantifonden

Operarejse med kulturoplevelser i Riga

Oplev  operaerne Carmen & Turandot

onsdag den 29. maj til søndag 2. juni 2019 (Kristi Himmelfartsferien)

Latvia National Opera – Riga

Et smukt gammelt teater fra 1863 tegnet af den russiske arkitekt Ludwig Bohnsted. Operaen har haft en dramatisk historie; sovjetisk besættelse, krigsødelæggelser og brande. Senest blev Operaen i 1990 lukket i forbindelse med løsrivelsen og uafhængigheden fra Rusland for atter at genåbne i 1995 efter en gennemgribende renovering. Idag fremstår Operaen som en smuk og funktionel teaterbygning med en glimrende akustik og en charmerende atmosfære med et strejf af en svunden tid – her kommer publikum helt tæt på orkester og sangere.

Se link: https://www.opera.lv/

Carmen – om forestillingen

På samme tid fejret og lagt for had af sit eget køn, begæret og straffet af det modsatte. Carmen forstyrrer med sit sensuelle væsen. Stage-director Marie-Eve Signeyrole fortæller om sin debut på Den Letiske National Opera: – Vi valgte at lade handlingen foregå i et autonomt miljø i en storbyforstad. Vi havde brug for et sted hvor sensualiteten, begæret og friheden var ude af den sociale kontekst. Carmens krop måtte være det menneskelige kontrapunkt til det konkrete fysiske miljø – en slags ny feminisme som udfolder sig i en befolkning med spilleregler etableret af mænd.

Torsdag den 30. maj 2019 kl. 19.00

Turandot – om forestillingen

Er der mon en modig mand, der vil besvare 3 gåder fra den smukke, men koldhjertede prinsesse Turanot for at få hende til ægte? Alle udfordrere, der ikke kan besvare gåderne, må miste livet. Men prins Calaf’s kærlighed sejrer over ondskaben i denne romatiske operaklassiker.Denne produktion af Pucinnis sidste opera er første gang opført på LNO i 1973 og har været genopført i fornyede opsætninger med jævne mellemrum. Er der ikke noget mere spændende at sige? De storslåede kostymer af Edgars Värdaunis tager os ind i en mytisk, kinesisk verden, hvor Pucinnis romantiske musik smelter selv de koldeste hjerter.

Lørdag den 1. juni 2019 kl. 19.00

Jugendstil/Art Nouveau Kvarteret – på Unesco’s verdensarvsliste

Riga var i perioden fra 1898 og frem til 1. Verdenskrig en af Europas rigeste byer og centrum for udvikling af Jugendstilen gennem opførelsen i løbet af knap 20 år af mere end 600 bygninger i Jugendstil. Mere end 350 af bygningerne har overlevet 2 verdenskrige og står stadig som et minde om en usædvanlig rig og kreativ epoke i Riga’s historie.

Vi får en guidet byvandring (engelsk) i Art Nouveau Kvarteret af ca. 1 times varighed.

Riga Art Nouveau Centre – unikt museumsbesøg

Vi skal besøge det unikke Art Nouveau Museum i Alberta Street 12 – på hjørnet af den særlige “verdensarvsgade” i Riga, hvor alle huse er bygget i Jugendstil.Vi skal her besøge en herskabslejlighed, der fremstår fuldstændig, som da den blev indrettet i 1898.
Se link: http://www.jugendstils.riga.lv/eng

Vi skal bo på Riga Astor Hotel

Hotellet har en central og smuk beliggenhed mellem Rigas gamle voldanlæg og Old Riga. Bygningen er opført i 1876 og er såvel gennem tiderne som idag et samlingssted for tidens betydende folk: politikere, intellektuelle og kunstnere.

Idag er bygningen et 4-stjernet hotel som udstråler kulturel og historisk karisma.

Riga Astor Hotel

Læs mere på: http://www.astorrigahotel.lv

Godt at vide …

I Riga er det hurtigst og nemmest at færdes i til fods. Afstandende er små men brostenene er toppede – husk at medbringe behageligt fodtøj med bløde såler!

Onsdag den 29. maj 2019

Vi checker ind på Riga Astor Hotel fra kl. 15.00
Transport fra lufthavnen organiseres ifm. tilmeldinger og ankomsttider

Kl. 19.00
Fælles middag, præsentation og intro til dagene i Riga

Torsdag den 30. maj 2019


Kl. 10.00 – ca. 13

Jugendstil/Art Nouveau Kvarteret – på Unesco’s verdensarvsliste
Riga var i perioden fra 1898 og frem til 1. Verdenskrig en af Europas rigeste byer og centrum for udvikling af Jugendstilen gennem opførelsen i løbet af knap 20 år af mere end 600 bygninger i Jugendstil. Mere end 350 af bygningerne har overlevet 2 verdenskrige og står stadig som et minde om en usædvanlig rig og kreativ epoke i Riga’s historie.Vi får en guidet byvandring (engelsk) i Art Nouveau Kvarteret af ca. 1 times varighed og fortsætter til

Riga Art Nouveau Centre – unikt museumsbesøg
Vi skal besøge det unikke Art Nouveau Museum i Alberta Street 12 – på hjørnet af den særlige “verdensarvsgade” i Riga, hvor alle huse er bygget i Jugendstil.Vi skal her besøge en herskabslejlighed, der fremstår fuldstændig, som da den blev indrettet i 1898. Se link: http://www.jugendstils.riga.lv/eng

Herefter er de ikke planlagt fælles aktiviteter før forestillingen på Latvian National Opera.

Kl. 19.00

Carmen på Latvian National Opera (5. minutters gang fra Riga Astor Hotel)
Forestillingen varer 3 timer og 30 minutter incl. 2 pauser mellem de 3 akter.

Fredag den 31. maj 2019


Byvandring i Old Riga
De vigtigste seværdigheder i Riga er knyttet til byens historie og specielt den gamle bydel. Byens oprindelse fra middelalderen ses særlig tydeligt i arkitekturen med spor af gotisk og barok arkitektur.
Byen rummer hele 24 lagerbygninger fra middelalderen i den gamle bydel.
Centralt i den gamle bydel står domkirken påbegyndt i 1211 og anses for at være den største middelalderlige kirke i Baltikum. Gennem århundrederne er domkirken blevet om- og tilbygget og fremstår i dag som en blanding af romansk stil, renæssance, barok og klassisk arkitektur. Katedralens orgel med 6.768 piber er et af verdens største. Andre kirker er der mange af, men den mest kendte er St. Peter, som med sit 137 meter høje spir giver os et fint view over byen. På Esplanaden ligger den smukke russisk-ortodokse kirke med de guldbelagte løgkupler – kaldet ’planetariet’ i folkemunde, fordi sovjetmyndighederne brugte bygningen til overvågning under besættelsen.

Riga Nationale Kunstmuseum
Museumsbygningen er opført mellem 1903 og 1905 og er den første bygning i Baltikum, der er specifikt bygget som kunstmuseum. Efter en omfattende restaurering og rekonstruktion åbnede Letlands Nationale Kunstmuseum for besøgende i maj 2016.
Museet rummer en ny permanent udstilling af lettisk kunst fra det 19. – 20. århundrede og for første gang dækkes to århundreder af kunstens udvikling​​ tæt knyttet til Letlands omskiftelige historie. Hovedformålet med rekonstruktionen var at skabe en visuel, følelsesmæssig historie om lettisk kunstudvikling og dens sociale, geopolitiske og historiske sammenhæng.

Se link: http://www.lnmm.lv/en/

Markedet i de gamle Zeppelinhaller
Oplev her, hvordan de lokale køber ind i de gamle markedshaller. Hallerne er bygget af dele af de gamle hangarer for zeppelinerne under første verdenskrig. Her kan du købe souvenirs, hjemmestrik, fisk i alle variationer, kaviar, frugt, kød, grønsager, bagværk og kager. Du kan lade dig friste til at smage den friske lakserogn eller blot et let måltid ’streetfood’ mad, hvis du skulle blive småsulten under vejs.

Kl. 19.00

Dagen afsluttes med fælles middag på een af Rigas spændende restauranter

Lørdag den 1. juni 2019


Kl. 9.00 – ca. 14

Letlands Etnografiske Frilands Museum og den årlige kunsthåndværk messe (1.-2. juni)
Kun en halv times kørsel fra Rigas centrum, beliggende i en fyrreskov, findes et af Europas ældste og største frilandsmuseer langs bredden af ​​Lake Jugla. Stedet hedder Letlands Etnografiske Open-air Museum. Siden oprettelsen i 1924 har museet samlet 118 historiske bygninger fra hele Letland. Riga og alle Letlands regioner: Kurzeme, Vidzeme, Zemgale og Latgale er repræsenteret her.

På museet kan du opleve gårde tidligere beboet af lettiske landmænd, håndværkere og fiskere. De indeholder alle permanente udstillinger: husholdnings- og arbejdsredskaber, indvendige møbler og gårdspladser, der kendetegner tidsrummet, distriktet og ejerens beskæftigelse.

Vi besøger Kunsthåndværk Messen
Siden 1971 har frilandsmuseet været vært for landets største Kunsthåndværks Messe, som årligt afholdes i den første weekend i juni. Messen er et levende symbol på traditionelt håndværk, folkemusik og -dans i Riga og Letland og en fest for sine deltagere og besøgende.

Messen er såvel et mødested som en faglig udveksling for folkemusikere og kunsthåndværkere fra forskellige generationer og alle slags håndværk. Her møder du ikke kun håndværkere og kunstnere, men også folkemusikgrupper, dansegrupper, ensembler af sangere, kor, mestre af gamle spil og legetøj samt kokke, der præsenterer traditionelle retter.
Kunsthåndværks Messen er en unik oplevelse for dig som besøgende og en fantastisk mulighed for kunsthåndværkerne til at vise og sælge deres bedste produkter.

Se link: http://brivdabasmuzejs.lv/en

Herefter er dagen fri indtil kl. 19.00, hvor vi skal opleve Turandot

Kl. 19.00

Turandot på Latvian National Opera
Forestillingen varer 2 timer og 45 minutter incl. to pauser melle de tre akter

Søndag den 2. juni 2019

Vi checker ud fra hotellet og tager afsked efter morgenmaden.
Det fælles program er slut og vi tak for hyggeligt samvær og god musik- og kulturoplevelser

Denne 5-dages opera- og kulturrejse i Riga inkluderer:

  • 4 overnatninger med morgenmad (ons-søn) på det 4-stjernede Riga Astor Hotel
  • Operabilletter på parkettet til Carmen (tor) og Turandot (lør)
  • Rundvisning backstage i Operaen og møde med en kunstner fra en af forestillingerne (engelsk)
  • Besøg på Riga’s Nationale Kunstmuseum (rundvisning med engelsk talenede guide)
  • Guidet byvandring i Art Nouveau Kvarteret (engelsk talende guide)
  • Besøg på i herskabslejligheden på Art Nouveau Museet
  • Besøg på markederne i de gamle Zeppelinhaller
  • Byvandring i det middelalderlige Old Riga (engelsk talende guide)
  • Besøg på Kunsthåndværks Messen på Letlands Etnografiske Frilandsmuseum (lør.)
  • To fælles middage på håndplukkede restauranter i Old Riga

Prisen er uden

Rejse til og fra Riga bestiller du selv – fordi det er det billigste for dig!

Your Content Goes Here