Koncertrejsens gæster2019-05-08T12:30:57+00:00

En passioneret kunster
tager dig med ind i oplevelsen

– når du rejser med Koncertrejsen

Peter Langdal

Peter Langdal er sceneinstruktør og een af dansk dramatiks største fornyere. Han startede sin musiske karriere som kordreng i Københavns Drengekor ved Sankt Annæ Gymnasium og blev efter studier ved Københavns Universitet uddannet fra Statens Teaterskole i 1982. Han debutterede på Aveny Teatret og fik året efter engagement på Gladsaxe Teater. Han i perioden 1992 til 2014 været teaterchef for Betty Nansen Teatret, sammen med Henrik Hartmann.

Peter Langdal har instrueret utallige forestillinger i ind- og udland, hvor han i høj grad eksperimenterer med genrer og teatrale udtryk, hvor han er kendetegnet ved sin sammensætning af kontraster ved usædvanlige og overraskende sammenstillinger af former eller koncepter i konventionelle dramatiske stykker. Peter Langdal har modtaget en lang række priser for sit teaterarbejde.

Mød Peter Langdal I forbindelse med Koncertrejsens tur til Det kgl. Teater, hvor han vil introducere genopsætning af sin overdådige og festlige opsætning af operetteklasikkeren Flagermusen.

Peter Langdal, gæst hos Koncertrejsen
oncertrejsens gæst Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj er uddannet blokfløtenist fra Holland samt medstifter af og orkesterchef for Concerto Copenhagen, som siden sin etablering som ensemble i 1991 har udviklet sig til at være skandinaviens førende barokorkester.

Han har, gennem sit mangeårige virke med tidlig musik, erhvervet en omfattende viden om den tidlige musiks repertoire og opførelsespraksis med originalinstrumenter og herigennem fået et omfattende netværk i den tidlige musiks professionelle miljøer og har herigennem blandt andre samarbejdet med Jordi Savall.

Frans Rasmussen

“At lære mennesker om musik er som at lære børn at læse. Man åbner en verden for dem,” siger Frans Rasmussen, dansk musiklivs Grand Old Man, der har haft en vidtfavnende musikalsk karriere på alle planer.

Frans Rasmussen er uddannet pianist, dirigent fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har dirigeret danske orkestre og professionelle kor i Asien, det meste af Europa, Mellemøsten, Canada og Afrika. Han har bl.a. været Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater samt kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes musikkorps. Frans har modtaget adskillige priser – heriblandt Bolero Prisen og Grand Prix du disque.

De seneste år er Frans blevet landskendt via TV-programmer som ”Maestro”, ”Skinnet bedrager” og DRs mesterværker ”Stemmer fra Opgangen”, ”Stemmer fra Vollsmose” og ”Mestermøder”. Endvidere har Frans udgivet sin selvbiografiske “Brobyggeren med dirigentstokken”, i 2014.

Koncertrejsens gæst Frans Rasmussen
Koncertrejsens gæst Benedikte påske

Benedikte Paaske

Du kan møde Benedikte Paaske i forbinde med Koncertrejsens tur til Kiel med Ballett Kiels storslåede opførelse af Svaesøen den 7.-8. december 2018.

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture  demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden. Benedikte var desuden medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse 2004-07.

Lotte Heise

Lotte Heise kræver vist ikke den helt store præsentation!

Hun er et kendt ansigt i det danske mediebillede som forfatter, foredragsholder, debattør og ikke mindst som programvært for sine klassiske musik- og operaprogrammer.

Hun er en stor operaelsker, en begejstret formidler af operagenren og har ikke midst gennem sit arbejde som radiovært, for længst markeret sig som et stort aktiv for operainteressen I Danmark.

Du kan møde Lotte Heise på turen til Komische Oper i Berlin lørdag den 29. juni 2019, hvor hun vil med sin smittende begejstring vil øse gavmildt af sin store operaviden, når vi skal opleve Puccinnis  vidunderlige, romantiske og gribende opera La Bohème.

Lotte Heise, Koncertrejsens gæst
Henrik Holm, Koncertrejsens gæst

Henrik Holm

Henrik Holm er uddannet med guitar og lut som hovedfag fra Det fynske Musikkonservatorium og har senere studeret viola da gamba, som nu er hans primære instrument.

Henrik er tidligere leder af Kulturskolen Viborg, idag er han formand for foreningen Tidlig Musik i Danmark og for Viborg Musikforening.

Henrik har gennem sit musiker virke været levende optaget af tidlig musik og spiller gambe i tidlig musik-ensemblerne Sarabanda, Tibia og Musica 1700.

Erik Kaltoft

Har fået sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og har senere perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande.
Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera og Århus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium.

Du kan møde Erik Kaltoft på turen til Elbphilharmonien og koncerten med Benjamin Brittes War Requiem den 22. maj 2019

Pianist Erik Kaltoft, gæst hos Koncertrejsen
Koncertrejsens gæst Maria Lucia Rosenberg

Maria Lucia Rosenberg

er en af dansk musiklivs mest succesfulde musicalsangere med et imponerende CV. Hun blev landskendt, da hun vandt en pladekontrakt med EMI i TV 2-programmet Popstars i 2003. Debutsinglen “Taking Back My Heart” (2004) lå otte uger i træk på førstepladsen af hitlisten. Albummet, That’s Just Me, solgte 22.000 eksemplarer. Hun har senere skabt sig en karriere som musicalsanger blandt andet med hovedroller i Skønheden og udyret på Det Ny Teater, Aladdin på Fredericia Teater (senere genopført på Operaen i København) og West Side Story på Gasværket.
Den 8. maj 2011 modtog hun Reumertprisen som årets sanger for sin rolle som Elphaba i WickedDet Ny Teater – hun er den første musicalsanger som har modtaget denne prestigefulde pris.