Koncertrejsens gæster biografier2020-01-19T10:28:25+00:00

En passioneret kunster
tager dig med ind i oplevelsen

– når du rejser med Koncertrejsen

Peter Langdal

Peter Langdal er sceneinstruktør og een af dansk dramatiks største fornyere. Han startede sin musiske karriere som kordreng i Københavns Drengekor ved Sankt Annæ Gymnasium og blev efter studier ved Københavns Universitet uddannet fra Statens Teaterskole i 1982. Han debutterede på Aveny Teatret og fik året efter engagement på Gladsaxe Teater. Han i perioden 1992 til 2014 været teaterchef for Betty Nansen Teatret, sammen med Henrik Hartmann.

Peter Langdal har instrueret utallige forestillinger i ind- og udland, hvor han i høj grad eksperimenterer med genrer og teatrale udtryk, hvor han er kendetegnet ved sin sammensætning af kontraster ved usædvanlige og overraskende sammenstillinger af former eller koncepter i konventionelle dramatiske stykker. Peter Langdal har modtaget en lang række priser for sit teaterarbejde.

Mød Peter Langdal I forbindelse med Koncertrejsens tur til Det kgl. Teater, hvor han vil introducere genopsætning af sin overdådige og festlige opsætning af operetteklasikkeren Flagermusen.

Gæst: Peter Langdal, Flagermusen i opeaen på Holmen den 1. marts 2019

Peter Langdal, gæst hos Koncertrejsen
oncertrejsens gæst Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj er uddannet blokfløtenist fra Holland samt medstifter af og orkesterchef for Concerto Copenhagen, som siden sin etablering som ensemble i 1991 har udviklet sig til at være skandinaviens førende barokorkester.

Han har, gennem sit mangeårige virke med tidlig musik, erhvervet en omfattende viden om den tidlige musiks repertoire og opførelsespraksis med originalinstrumenter og herigennem fået et omfattende netværk i den tidlige musiks professionelle miljøer og har herigennem blandt andre samarbejdet med Jordi Savall.

Gæst: Nikolaj de Fine Licht til koncert med Jordi Savall i Elbphilharmonien den 22. april 2019

Frans Rasmussen

“At lære mennesker om musik er som at lære børn at læse. Man åbner en verden for dem,” siger Frans Rasmussen, dansk musiklivs Grand Old Man, der har haft en vidtfavnende musikalsk karriere på alle planer.

Frans Rasmussen er uddannet pianist, dirigent fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har dirigeret danske orkestre og professionelle kor i Asien, det meste af Europa, Mellemøsten, Canada og Afrika. Han har bl.a. været Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater samt kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes musikkorps. Frans har modtaget adskillige priser – heriblandt Bolero Prisen og Grand Prix du disque.

De seneste år er Frans blevet landskendt via TV-programmer som ”Maestro”, ”Skinnet bedrager” og DRs mesterværker ”Stemmer fra Opgangen”, ”Stemmer fra Vollsmose” og ”Mestermøder”. Endvidere har Frans udgivet sin selvbiografiske “Brobyggeren med dirigentstokken”, i 2014.

Koncertrejsens gæst Frans Rasmussen
Koncertrejsens gæst Benedikte påske

Benedikte Paaske

Du kan møde Benedikte Paaske i forbinde med Koncertrejsens tur til Kiel med Ballett Kiels storslåede opførelse af Svaesøen den 7.-8. december 2018.

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture  demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden. Benedikte var desuden medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse 2004-07.

Gæst Benedikte Paaske
Svanesøen i Theater Kiel den 12. december 2019
Spar Dame på Det kgl. Teaters gamle scene den 26. oktober 2019
Romeo og Julie, Den Norske Opera og Ballet, juni 2020

Lotte Heise

Lotte Heise kræver vist ikke den helt store præsentation!

Hun er et kendt ansigt i det danske mediebillede som forfatter, foredragsholder, debattør og ikke mindst som programvært for sine klassiske musik- og operaprogrammer.

Hun er en stor operaelsker, en begejstret formidler af operagenren og har ikke midst gennem sit arbejde som radiovært, for længst markeret sig som et stort aktiv for operainteressen I Danmark.

Du kan møde Lotte Heise på turen til Komische Oper i Berlin lørdag den 29. juni 2019, hvor hun vil med sin smittende begejstring vil øse gavmildt af sin store operaviden, når vi skal opleve Puccinnis  vidunderlige, romantiske og gribende opera La Bohème.

Lotte Heise, Koncertrejsens gæst
Koncertrejsens gæst, Henrik Holm

Henrik Holm

Henrik Holm er uddannet med guitar og lut som hovedfag fra Det fynske Musikkonservatorium og har senere studeret viola da gamba, som nu er hans primære instrument.

Henrik er tidligere leder af Kulturskolen Viborg, idag er han formand for foreningen Tidlig Musik i Danmark og for Viborg Musikforening.

Henrik har gennem sit musiker virke været levende optaget af tidlig musik og spiller gambe i tidlig musik-ensemblerne Sarabanda, Tibia og Musica 1700.

Gæst: Henrik Holm, koncert med Jordi Savall i Elbphilharmonien den 22. april 2019

Erik Kaltoft

Har fået sin pianistiske og musikalske uddannelse på Det Jyske Musikkonservatorium og har senere perspektiveret den i Frankrig hos Yvonne Lefébure. Hans musikalske profil er karakteriseret ved et højt aktivitetsniveau – både som solist, kammermusiker og akkompagnatør. Som medlem af kammermusikgrupperne The Elsinore Players og LINensemble har han turneret i Sydamerika, Japan, Korea, Kina, Vietnam og de fleste europæiske lande.
Erik Kaltoft har i særlig grad været engageret i det århusianske musikliv gennem mangeårige tilknytninger til bl.a. Det Jyske Musikkonservatorium, Den Jyske Opera, Århus Sommeropera og Århus Sinfonietta, og den stærke interesse for samtidsmusikken afspejler sig i hans medvirken ved uropførelsen af mere end 200 værker – hovedsagelig danske. Fra 2005-2010 professor ved Det Fynske Musikkonservatorium.

Gæst: Erik Kaltoft koncert med Orchestre de Paris og Brittens War Requiem i Elbphilharmonien den 22. maj 2019

Koncertrejsen, mød Erik Kaltoft
Koncertrejsens gæst Maria Lucia Rosenberg

Maria Lucia Rosenberg

er en af dansk musiklivs mest succesfulde musicalsangere med et imponerende CV. Hun blev landskendt, da hun vandt en pladekontrakt med EMI i TV 2-programmet Popstars i 2003. Debutsinglen “Taking Back My Heart” (2004) lå otte uger i træk på førstepladsen af hitlisten. Albummet, That’s Just Me, solgte 22.000 eksemplarer. Hun har senere skabt sig en karriere som musicalsanger blandt andet med hovedroller i Skønheden og udyret på Det Ny Teater, Aladdin på Fredericia Teater (senere genopført på Operaen i København) og West Side Story på Gasværket.
Den 8. maj 2011 modtog hun Reumertprisen som årets sanger for sin rolle som Elphaba i WickedDet Ny Teater – hun er den første musicalsanger som har modtaget denne prestigefulde pris.

Gæst:
Lucia Maria Rosenbeg, musicalen She Loves You på Fredericia Teater den 23. november 2020

Claus Myrup

Claus Myrup er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og konkurrerede sig i 1984 ind i DR Symfoniorkester hvor han vandt stillingen som 1. Solo bratchist. Han har gennem årene modtaget mange priser og udmærkelser for sit spil – senest Peter Varmings mindelegat.

Claus Myrup har altid været en markant og uundværlig del af DR symfoniorkestret og smykket orkestrets bratschgruppe med sin store, smukke og fyldige klang. Han er uhyre vellidt og respekteret blandt sine kolleger og har ved siden af orkesterarbejdet gennem årene desuden beriget musiklivet blandt andet som underviser på konservatoriet og som ivrig kammermusiker. Han er desuden meget brugt som kommentator på P2 i forbindelse med koncerter.

Nu har han droslet en smule ned på sit arbejde som orkestermusiker og har derfor fået tid til at tage med Koncertrejsens glade og musikinteresserede rejsende på sine spændende ture.

Gæst: Claus Myrup, Bruckners 4. symforni med The Royal Concert Gebouw Orchester i Amsterdam dirigeret af Herbert Blomstedt, 25. april 2020

Koncertrejsen, Trine Bastrup Møller

Trine Bastrup Møller

Dansk sopran. Uddannet som mezzosopran på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse. Trine har for nylig lagt stemmen om til sopran og debuterede sidste år i sit nye stemmefag som Tosca i Puccinis opera af samme navn på Valdemars Slot. På Immling Festival i Bayern har Trine netop haft rolledebut som Turandot I Puccinis opera af samme navn.

Trine debuterede som mezzosopran debuterede Trine på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning, en præstation, der vandt hende Reumerts Talentpris. På den Kgl. Opera har Trine yderligere bl.a. sunget Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. For Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo. Tysk debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin.

Trine er også passioneret liedsanger og har med kunstnersammenslutningen Elfenbenstaarnet udviklet en ny dramatiseret og formidlende liedkoncertform. Det er bl.a blevet til de anmelderroste forestillinger ’Hængende Haver’ med musik af Schönberg og ’Winterreise’, bygget op om Schuberts liedcyklus.

Gæst: Trine Bastrup Møller, Turandot på Deutsche Oper, Berlin den 16. oktober 2019

Magnus Vigilius

Dansk operasanger med fuld fart i international sangkariere.

Magnus Vigilius er en af Danmarks store dramatiske tenorer, der siden sin debut i 2008 har haft en bemærkselsesværdig, kometagtig kariere og sunget på talrige prestigefyldte internationale scener.
I maj 2014 vandt han 2. præmie og orkesterprisen i The Lauritz Melchior International Singing Competition og i 2018 modtog han en Reumert, som årets bedste sanger for, ja, gæt engang, sin præstation Den Ny Opera’s opsætning af Valkyrien!

Magnus Vigilus bl.a. høres på Komische Oper i Berlin i 2019 og ved i Beyreuth Festspiele i 2010.

Gæst: Magnus Vigilius, Rhinguldet i Musikhuset Esjerg, torsdag den 28. august 2019

Koncertrejsen, Magnus Vigilius
Koncertrejsens gæst, Anne Margrethe Dahl

Anne Margrethe Dahl

Debuterede som Donna Anna i Mozarts Don Juan på Århus Sommeropera, 1989.

I de efterfølgende år sang Anne Margrethe Dahl en lang række operapartier og oratorier i Danmark, Norge, Sverige, Skotland, Schweitz, Polen, Frankrig, Tyskland, Brasilien, Canada og Singapore.

Fra 1999 har Anne Margrethe Dahl været fasttilknyttet Det kgl. Teater i København.
Repertoiret har været meget omfangsrigt:

Mozart-partier som Donna Anna i Don Juan, Nattens Dronning i Tryllefløjten, Grevinden i Figaros bryllup og Elektra i Mozarts Idomeneo. Puccini-partier som Manon i Manon Lescaut, titelpartierne i Tosca og Madame Butterfly samt Musetta og Mimi i La Bohème. Verdi-partier som Violetta i La Traviata og Leonora i Trubaduren. Tante Lydia i Poul Ruders’ Tjenerindens fortælling. Grevinde Folleville i Rossinis Rejsen til Reims. Gådestemningen i Langgaards Antikrist. Rosalinde i Johann Strauss’ Flagermusen. Adda Bloch i Frandsens I-K-O-N™. Freja i Wagners Rhinguldet. Hanna Glawari i Lehárs Den glade enke og Lania i Sawers Skin Deep. Cho-Cho San i Puccinis Madame Butterfly. Hanræven i Janáčeks Den fiffige lille ræv. Elisabeth i Wagners Tannhäuser. Feltmarschalinden i Rosenkavaleren og nyligt titelpartiet i Lady Macbeth fra Mzinsk.
Anne Margrethe Dahl medvirker på adskillige cd’er.

I 2005 tog hun en Mastergrad i Elitepædagogik. Dette blev begyndelsen på den pædagogiske karriere:
Fra 2006-2008 viceforstander på Operaakademiet, Det kgl. Teater. Og fra 2008 har Anne Margrethe Dahl været forstander for denne institution.
Hun underviser i sang ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet, og har sideløbende en lang række professionelle sangere som elever.
Hun har givet master classes ved Biennalerne i Stockholm (2009) og Helsinki (2011) for de nordiske operaskoler.
Anne Margrethe Dahl har ved Olavs Festdagene i Trondheim samarbejdet med Susanna Eken og Christen Stubbe Teglbjærg,
Dette samarbejde er siden sommeren 2019 flyttet til Kulturhus Kappelborg i Skagen under Koncertrejsens projektleder

Priser og legater
Hun har modtaget Edith Allers Mindelegat i 1995, Frederiksborg Kulturcenters Kunstnerpris 1998 og Aksel Schiøtz-prisen i 1999, Elisabeth Dons Mindelegat i 2000 og ridderkorset af 1. grad af Dannebrogordenen i 2009.

Ingrid Meier Jensen

Ingrid Mejer Jensen (født 1952) er forfatter og cand. phil. i nordisk litteratur. Efter at have udgivet tre digtsamlinger på Gyldendal i 80erne har Ingrid samarbejdet med komponister og billedkunstnere og bl.a. skrevet tekster til en musical, et requiem og en kantate. Men især har hun engageret sig i kulturformidling på Den Kreative Skole og som koordinator af KK44 festivalen, begge i Silkeborg. Karen Blixen er en af yndlingsforfatterne.

Koncertrejsens gæst Ingrid Meier Jensen