To-dages balletweekend fra Jylland
d. 24.- d. 25. september 2022

• Transportløsning i 4-stjernede luksus bus
• Fri kaffe og Te og frokostsandwich på udturen
• Rundvisning på Operaen ved Benedikte Paaske
• Hyggelig aftensmad i Operaens restaurant
• A billetter i Operaen til balletten
• Overnatning på det 4-stjernede Hotel Phoenix
• Stor morgenbuffet på hotellet
• Møde med Karen Blixen kenderen Ingrid M. Jensen
• Besøg i forfatterhjemmet på Rungstedlund
• Program med opsamlingsplan tilsendt på mail
• Peter Bæk som din vært og rejseleder rejsen

Karen Blixen

Den, der ønsker at leve livet om, har overhovedet ikke levet livet.”  – Karen Blixen

Pris:                                               3.775 kr.
Loyalitetspris:                            3.595 kr.
Tillæg for enkeltværelse:           245 kr.

Tilmelding senest d. 1. august 2022

Operaen i København

Vi skal helt i Nationalscenens DNA ved en rundvisning, du aldrig vil glemme …

Med koncertrejsen på Rungstedlund

Vi besøger fortællingernes hus Rungstedlund, kunstnerhjemmet, hvor Karen Blixen voksede op virkede som forfatter efter hjemkomsten fra Afrika til sin død i 1962

Koncertrejsens gæster:

Nikolaj Hübbe

Vi skal møde Den kgl. Ballets balletmester Nikolaj Hübbe, som inden forestillingen vil fortælle om Blixenballetten ved middagen i operaens restaurant

Koncertrejsens gæst, Benedokte Paaske

Tidligere danser og viceballetmester Benedikte Påske står for rundvisningen på Gamle Scene

Koncertrejsens gæst Ingrid Mejer Jensen

Forfatter og Karen Blixen-kender Ingrid Mejer Jensen fortæller om Blixens liv og forfatterskab på busturen mod Det kgl. Teater

Rejsegarantifonden, Koncertreejsen

Blixen

Balletrejse til Operaen i København med besøg i
forfatterhjemmet, Karen Blixen Museet, Rungstedlund

Blixen ballet på Det kgl. Teater

Oplev Det kgl. Teaters opsætning af den anmelderroste ballet Blixen
To-dages busrejse lørdag den 24. -søndag d. 25. september 2022

Musikken er af Claude Debussy og leveres naturligvis af Det kgl. Kapel

Blixen balletten fortæller historien om en af Danmarks allerstørste, internationalt anerkendte forfattere, Danmark har fostret – en kontroversiel og karismatisk skikkelse, hvis liv og fortællinger, her mere end 50 år efter hendes død, stadig formår at fascinere de fleste.
Blixen er en helt ny ballet baseret på hendes fængslende livshistorie.

I balletten Blixen skildres hendes livshistorie – fra barndomsårene, hvor hun efter faderens selvmord voksede op i en kvindedomineret familie, gennem det ulykkelige ægteskab med halvfætteren Bror Blixen, årene på den afrikanske kaffefarm i Kenya, den skæbnesvangre forelskelse i Denys Finch Hatton og verdensberømmelsen til de sidste år på Rungstedlund.

Blixen er en stort anlagt ballet i tre akter koreograferet af solodanser ved Den Kongelige Ballet Gregory Dean  om den mytiske og mystiske baronesse, der formåede at bringe den moderne kvinde ind i litteraturen.

Se klip fra forestillingen HER  

Program, lørdag den 24. september

08.00 – 13    
Der er planlagt opsamlinger i:
Holstebro – Herning – Silkeborg – Erritsø og Odense.

Vi byder på en kop formiddagskaffe og der serveres en sandwich i en pause ved frokosttid Der kan i øvrigt købes drikkevarer til fornuftige priser i bussen under hele turen.

Under vejs vil Koncertrejsens gæst, forfatter og Karen Blixen kender, Ingrid Mejer Jensen, fortælle om Karen Blixens liv og forfatterskab. Hun beskriver sit forhold til Blixen således:

”Siden min ungdom har jeg været en søgende. I skolen var jeg en af de ”stille piger”, men mod og myndighed drømte jeg om, og da jeg mødte Karen Blixens livshistorie var det netop det, jeg fandt. Det er Karen Blixens livshistorie, vi skal møde i balletten Blixen, og jeg glæder mig til i bussen at give jer en introduktion til Karen Blixens liv og forfatterskab, som jeg fordybede mig i, da jeg læste nordisk litteratur på Odense Universitet i 80erne.

Blixens historier har fulgt mig resten af livet, og to af hendes mottoer gjorde jeg til mine.”

Peter Bæk vil herudover fortælle om den franske impressionistiske komponist Claude Debussy, som var samtidig med Karen Blixen og hvis musik anvendes i balletten, krydret med betragtninger over det at være orkestermusiker i et Kapel.

Kl. 14.30 
Vi ankommer til Hotel Phoenix, hvor vi tjekker ind.
Der vil være mulighed for et lille hvil inden vi kører med bussen til Operaen

Kl. 15.45 
Vi mødes i hotellets foyer og kører med bussen til Operaen på Holmen

Kl. 16.30  
Rundvisning i Operaen ved ved Benedikte Paaske.
På rundvisningen vil Benedikte guide os igennem mange af de steder, som publikum normalt ikke får lov at opleve. Vi skal opleve det kolossale scenerum på for- og bagscene og se hvordan teatereffekterne og magien på scenen bliver skabt.

Kl. 18.00     
Vi spiser middag i Operaens restaurant Almanak.

Kl. 20.00 
Blixen balletten begynder.
Balletten varer knap ca. 3 timer. Der er to pauser.

Kl. 23.00       
Vi kører atter tilbage til Hotel Phoenix
Der er ikke flere programsatte punkter og aftenen er fri – men mon ikke de fleste mødes til et nachspiel i hotellets bar?

Program, søndag den 25. september

Fra kl. 7.30    
Vi nyder hotellets store morgenbuffet og tjekker ud fra hotellet.

Kl.  09.30       
Vi tjekker ud fra hotellet og pakker bussen.

Kl. 10.00       
Vi kører den smukke tur langs Strandvejen ad Øresundskysten mod Rungstedlund.

Kl. 11.00       
Vi ankommer til Rungstedlund, hvor vi får en guidet tur gennem Karen Blixens hjem af en af museets Karen Blixen eksperter.
Vi kommer tæt på kunstneren, som skrev store dele af sit forfatterskab netop på Rungstedlund, i de stuer og værelser, der den dag i dag står, som Karen Blixens forlod dem i 1962.

Kl. 12.30       
Vi slutter besøget på Rungsted Lund af i museets café, hvor der vil være mulighed for at få lidt frokost (for egen regning) inden turen atter går hjemad

Kl. 13.30 
Bussen kører atter tilbage til Jylland.
På hjemvejen holder vi en pause, hvor der vil være mulighed for at proviantere i en pause under vejs. Koncertrejsen byder på en kop kaffe og der vil på hele hjemturen være mulighed for tilkøb af drikkevarer til rimelige priser i bussen.

Hjemkomst i tidsrummet 17 – 21.00, alt efter det valgte opsamlingssted.

x

Hotellet 4****  historisk atmosfære tæt på Kgs. Nytorv
X

Vi overnatter på Hotel Phoenix beliggende i Bredgade i hjertet af København. Gaden som er kendt for højt profilerede gallerier og restauranter, ligger i bekvem gåafstand på Amalienborg, Kgs. Nytorv med Det kgl. Teater, “Strøget” og Nyhavn.

Hotel Phoenix, Købengavn

Hotellet, der ligger i en smuk gammel bygning med en inspirerende historie og charme, har netop gennemgået en totalrenovering smukke gamle hotel er netop gennem en totalrenovering sidste år blevet opgraderet og fremstår nu som et moderne hotel, hvor den gamle elegante stil, som hotellet er kendt for, er bevaret.
Dette 4-stjernede Hotel er præget høj service, hvor der er kræset for de mindste detaljer og en perfektion, der sikrer dig et luksusophold ud over det sædvanlige.

Benedikte Paaske
x

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og senere Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden, bl.a ved at beklæde en post som medlem af Det kgl. Teaters bestyrelse 2004.07.

Nikolaj Hübbe
v

Nikolaj Hübbe, født 1967, blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1978, blev aspirant i 1984, korpsdanser i 1986 og solodanser i 1988. I 1992 blev han udnævnt til solodanser ved New York City Ballet. I sin tid på Det Kongelige Teater dansede han hovedroller i det meste af Den Kongelige Ballets repertoire, fra romantiske balletter som SylfidenRomeo og Julie og Onegin til neoklassiske værker som George Balanchines Apollon. Hübbe debuterede med New York City Ballet i Balanchines Donizetti variationer i 1992. Han udviklede sig hurtigt til at blive en af kompagniets stjernedansere, og han dansede frem til sin afskedsforestilling i 2008 hovedpartier i en lang række værker af blandt andre Balanchine, Jerome Robbins og Peter Martins. I 2008 blev han udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet.

Nikolaj Hübbe har siden 2009 jævnligt iscenesat og koreograferet værker til Den Kongelige Ballet

Ingrid Mejer Jensen
X

Ingrid Mejer Jensen (født 1952) er forfatter og cand. phil. i nordisk litteratur. Efter at have udgivet tre digtsamlinger på Gyldendal i 80erne har Ingrid samarbejdet med komponister og billedkunstnere og bl.a. skrevet tekster til en musical, et requiem og en kantate.
Men især har hun engageret sig i kulturformidling på Den Kreative Skole og som koordinator af KK44 festivalen, begge i Silkeborg. Karen Blixen er en af yndlingsforfatterne.

Ingrid Mejer Jensen fortæller om Karen Blixen
Siden min ungdom har jeg været en søgende. I skolen var jeg en af de ”stille piger”, men mod og myndighed drømte jeg om, og da jeg mødte Karen Blixens livshistorie var det netop det, jeg fandt.
Det er Karen Blixens livshistorie, vi skal møde i balletten Blixen, og jeg glæder mig til i bussen at give jer en introduktion til Karen Blixens liv og forfatterskab, som jeg fordybede mig i, da jeg læste nordisk litteratur på Odense Universitet i 80erne.
Blixens
historier har fulgt mig resten af livet, og to af hendes mottoer gjorde jeg til mine.

Karen Blixens forfatterskab blev berømt allerede i 30’erne, og både De syv fantastiske fortællinger (1935) og Vintereventyr (1942) udkom under 2. verdenskrig som pocketudgaver til amerikanske soldater ved fronten. At soldater i krig kunne have brug for netop Karen Blixens fortællinger skal være min ledetråd, når jeg fortæller om forfatterskabet. Selv fandt jeg mod og myndighed hos forfatterinden. I fortællingerne fandt jeg mange slags mennesker, fanget i ubegribelige net af skæbnetråde.

Denne to-dages balletrejsen inkluderer:
x

• Kaffe i den 4-stjernede luksusbus mod København og en sandwich i en pause ved frokosttid
• Rundvisning på Operaen ved tidl. Balletdanser Benedikte Paaske
• Hyggelig aftensmad i Operaens restaurant Almanak inden forestillingen
• A billetter i Operaen til balletten
• Overnatning på det 4-stjernede Hotel Phoenix centralt i København
• Stor morgenbuffet på hotellet
• Møde med Karen Blixen kenderen Ingrid Mejer Jensen, som deltager på hele turen.
• Besøg på Rungstedlund, hvor Karen Blixen boede og arbejdede til din død i 1962
• Endeligt program med opsamlingsplan tilsendt på mail efter tilmeldingsfristen
• Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært og rejseleder på hele turen

Opsamlinger i flg. byer: i tidsrummet kl. 8 – ca. 12

• Holstebro
• Herning
• Silkeborg
• Erritsø
• Odense

Forestillingen varer 2 timer og 50 min. 3 akter inkl. 2 pauser

Anbefales fra 12 år.
Minimum deltagerantal: 30 personer
Maksimum deltagerantal: 50 personer