Todages rejs-selv-tur til DR Koncerthuset fredag d. 22.- lørdag d. 22. april 2023

 • A-billetter til to koncerter i DR Koncerthuset
 • Tre-retters middag i koncerthuset, fredag
 • Møde med tidl. koncertmester i DRS, Claus Myrup
 • Overnatning i 4* Hotel Bella Sky incl. stor morgenbuffet
 • Kanalrundfart i Københavns havn og Christianshavns kanaler
 • Frokost i Nyhavnskroen, lørdag

Rejs-selv pris.                                               3.845 kr.
Særpris for Ældre Sagens medl.            3.345 kr.
Tillæg for enkeltværelse,                            295 kr.

Tilmelding senest d. 8.  januar 2023

Blomstedt dirigerer Schubert og Bruckner DR Koncerthuset

DR Koncerthuset har opnået international anerkendelse for sin fremragende akustik.
Inden fredagens koncert spiser vi en fælles tre-retters menu i Koncerthusets restaurant

Fabio Luisi

Chefdirigent Fabio Luisi står i spidsen for koncerterne, der gennemføres i forbindelse med en komplet indspilning af Carl Nielsens Symfonier på det prominente pladeselskab Deutsche Grammophon Gesellschaft

Bella Sky Hotel

Vi overnatter på det 4**** Hotel Bella Sky Copenhagen, spektakulært beliggende i Ørestaden med udsigt over fælleden og Københavns skyline, tæt på DR Koncerthuset

Nyhavnskroen

Nyhavnskroen er et af Københavns hyggeligste og ældste spisesteder. Her skal vi nyde en god frokost inden koncerten lørdag eftermiddag

Rejsegarantifonden, Koncertreejsen

Din garanti for kvalitet og sikkerhed

Hyldest til Carl Nielsen

Carl Nielsen

Energi. Humor. Vitalitet. Originalitet. Oplev alle sider af vores store danske komponist og mærk energien og livskraften i hans musik, når DR Koncert-huset åbner dørene for to dages festlig musikalsk hyldest til Carl Nielsen.

Chefirigent Fabio Luisi, DR Symfoniorkester, DR Koncert- og Juniorkor

Rejs-selv-tur til DR Koncerthuset i Ørestaden d. 21.-22. april 2023.

Koncerter fredag d. 21. april kl. 19.30 og lørdag d. 22. april kl. 14.00

Carl Nielsen og hans vidtfavnende musik

Omdrejningspunktet for rejsen er DR Symfoniorkestret og Fabio Luisi med 2 symfonier, hele seks koncerter, hvor Luisi dirigerer alle Nielsens symfonier sammen med en flot samling af hans andre symfoniske værker – fra tonedigte til solokoncerter og de store værker for kor og orkester, som kun sjældent opføres i koncertsalene.

Den særlige kemi mellem Luisi, Nielsen og DR Symfoniorkestret har ført til international anerkendelse og en kontrakt med det berømte pladeselskab Deutsche Grammophon, som kulminerer med en særlig cd-boks i anledning af DR Koncerthusets store Carl Nielsen-fejring.

Koncert fredag d. 21. april  kl. 19.30

2 symfoni – De 4 temperamenter , Hymnus Amoris og Fantasirejse til Færøerne

En hymne til kærligheden! Sådan er Carl Nielsens ungdomsværk Hymnus amoris, der indfanger kærlighedens fortryllelse, jalousi og lykke. Fabio Luisi dirigerer værket for første gang sammen med Symfoni nr. 2, hvor Nielsen viser sin menneskeforstand, fuld af humor og skarpe iagttagelser.

Carl Nielsens første store værk for kor og orkester er en kærlighedshymne: Hymnus amoris. Her møder man kærlighedens forskellige stadier, hvor sangsolister og to store kor træder frem med en lovprisning af kærlighedens magt.

Nielsen var en fantastisk menneskekender, og i sin Symfoni nr. 2 beskriver han fire forskellige mennesketyper – også kendt som ”de fire temperamenter”. Det begynder stormfuldt og hidsigt med det koleriske temperament, og ender jovialt med et portræt af den muntre, lalleglade type. Find dig selv – og dem du kender – i Carl Nielsen Symfoni nr. 2!

Koncerten begynder med Nielsens populære rapsodi Fantasirejse til Færøerne, et af hans mange tonedigte for orkester, som her for første gang dirigeres af Fabio Luisi.

Alt i alt en sjælden mulighed for at opleve tre af Nielsens mest dynamiske og farverige værker med Fabio Luisi i spidsen for DR Symfoniorkestret og de mange sangere i DR Juniorkoret, DR Koncertkoret og bl.a. den amerikanske sopran Golda Schultz.

Koncert lørdag d. 22. april kl. 14.00

3. symfoni – Espansiva, forspillet til 2 akt fra Saul og David og Nielsens 1. fløjtekoncert

Den ekstatiske livsglæde i Nielsens 3. symfoni Sinfonia espansiva er en medrivende oplevelse hver eneste gang. Luisi præsenterer symfonien sammen med de triumferende fanfarer fra operaen ’Saul og David’ og Nielsens fløjtekoncert med DR Symfoniorkestrets egen solofløjtenist Ulla Miilmann som solist.

Saul og David er Carl Nielsens første opera, og det mægtige forspil til operaens 2. akt er en triumferende fanfare, som overvældede samtiden med sin originalitet: Carl Nielsen var kommet til byen med en ny slags musik, der viste sig at ændre den danske kultur for altid.

Carl Nielsen fik sit store gennembrud som symfoniker ti år senere med Symfoni nr. 3 fra 1911. Han gav den navnet ”Sinfonia Espansiva”, fordi musikken ekspanderer fra det kraftige knald, der indleder 1. sats. Symfonien slutter med en storslået hymne til menneskets daglige gerning – her bliver tonen fra Carl Nielsens danske sange opløftet til kunst i det største format.

At lade karaktertyper udspille sig i musik var noget, der optog Carl Nielsen mere og mere gennem livet. Hans geniale fløjtekoncert præsenterer fløjten som et flyvsk og charmerende væsen, og med stor humoristisk sans sætter Carl Nielsen fløjten overfor dens modsætning, en dyb basun. De får hinanden til sidst i et musikalsk ægteskab, hvor modsætninger mødes.

Solist i fløjtekoncerten er DR Symfoniorkestrets 1. solofløjtenist Ulla Miilmann, som også er solist på orkestrets indspilning af Nielsens fløjtekoncert for Deutsche Grammophon. Ulla Miilmann er en erfaren solist, som bl.a. har været nomineret til en amerikansk Grammy Award som den første danske solist nogensinde. Hun har desuden modtaget det meget ærefulde Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat for sit ”instrumentale overskud og kunstneriske format og altid originale musikerskab.”

Claus Myrup, tidl. koncertmester i DR Symfoniorkester.
X

Koncertrejsens gæst: Claus Myrup

Claus Myrup er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og konkurrerede sig i 1984 ind i DR Symfoniorkester hvor han vandt stillingen som 1. Solo bratchist. Han har gennem årene modtaget mange priser og udmærkelser for sit spil – senest Peter Varmings mindelegat.
Claus Myrup har altid været en markant og uundværlig del af DR symfoniorkestret og smykket orkestrets bratschgruppe med sin store, smukke og fyldige klang. Han er uhyre vellidt og respekteret blandt sine kolleger og har ved siden af orkesterarbejdet virket som underviser på konservatoriet og kammermusiker.
Han er desuden meget brugt som kommentator på P2 i forbindelse med koncerter.

Nu har han droslet en smule ned på sit arbejde som orkestermusiker og har derfor fået tid til at tage med Koncertrejsens glade og musikinteresserede rejsende på sine spændende ture.

Vi skal bo på det 4**** Hotel Bella Sky Comwell, Copenhagen

X
Bella Sky Comwell Copenhagen


Hotel Bella Sky
Comwell er med sine to skæve tårne, 23 etager og 76 meters højde, nok et af Københavns mest spektakulære hoteller. Beliggende på kanten af den nye bydel Ørestaden og Amager Fælles tæt på Koncerthuset har man en fantastisk udsigt over hele ørestadsområdet og Københavns tårne
Et besøg, der er en oplevelse i sig selv.
Vi spiser middag i hotellets restaurant.

Denne to-dages kør-selv koncertrejse inkluderer:

 • A-billetter til to Carl Nielsen koncerter med chefdirigent Fabio Luisi
 • 3- retters middag i Koncerthusets restaurant inden koncerten fredag
 • Eksklusiv introduktion til koncerten ved Claus Myrup
 • Overnatning på det 4***stjernede Hotel Bella Sky Comwell, inkl. stor morgenbuffet
 • Kanalrundfart i Københavns Havn og Christianshavns kanaler
 • En god dansk frokost i Nyhavnskroen inden koncerten lørdag
 • Endeligt program tilsendt på mail efter tilmeldingsfristen
 • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært og rejseleder på hele turen