fbpx
Elbphilharmonien Strauss & Ravel2020-09-22T09:51:22+00:00
Koncertrejsen besøger Elbphilharmonien

Elbphilharmonien har ikke blot en af verdens mest roste koncertsale. Den er en arkitektonisk bedrift med en helt unik placering.

Koncertrejsen møde Eso-Pekka Saonen

Elbphilharmoniens Symfoniorkester dirigeres af den finske stjernedirigent Eso pekka Salonen

Koncertrejsen møde Eso-Pekka Saonen

Mød Koncertrejsens gæst, dirigent Casper Schreiber, som inden koncerten fortæller om værkerne og om Esa-Pekka Salonen

Koncertrejsen besøger Hotel Amaron i Hamborg

Vi overnatter i det chamerende og netop renoverede, 4-stjernede Hotel Amaron i hjertet af Hamborgs gamle havnekvarter

Den 20.-21. oktober 2020

Kør-selv tilbud, som følge af coronasituationen

Con Amore pris  2.845 kr.
Normalpris:        3.075 kr.

Kort tilmeldingsfrist på denne tur
senest 20. september  2020

image Rejsegarantifonden

Elbphilharmonien

Strauss & Ravel

NDR Elbphilharmonie Orchester
Dirigent: Esa-Pekka Salonen

Program
Richard Strauss:       Methamorphosen / Studie für 23 solostreicher AV 142
Maurice Ravel:          Ma mère l´0ye (Gåsemors fortællinger) / Balletmusik

Tirsdag den 20. – onsdag den 21. oktober 2020

Tilmelding senest den 20. september 2020

Vi skal opleve den finske stjernedirigent, Esa-Pekka Salonen

Ved denne specielle koncert med NDR Elbphilharmonie Orchestra møder vi den finske stjernedirigent Esa-Pekka Salonen. Det er den nye chef for San Francisco Symphony Orchestra, der kommer til Hamborg for at fortolke to særligt lydintensive og følelsesmæssigt bevægende værker – også med et reduceret orkester.

Om koncertprogrammet i Elbphilharmonien

Med »Metamorphoses« til 23 solostrenge i 1945, få uger før afslutningen af ​​anden verdenskrig, udtrykte den 80-årige Richard Strauss sin sorg over det rystede kulturlandskab. Ingen orkesterpragt, ingen overdådig magi, men absolut koncentration om det væsentlige – sådan en musik var aldrig tidligere blevet hørt fra Strauss.

Hør Strauss’ »Metamorphoses« med Maris Jansons  HER

Princippet om konstant transformation, som komponisten navngiver i titlen “Metamorphoses”, er på samme tid en metafor for den tid, vi lever, såvel som for kompositionskonceptet: Hvert motiv udvikler sig fra det foregående på en måde som en kontinuerlig variationskæde. Intet vender tilbage som det plejede at være …

Maurice Ravels ballet “Ma mère l’oye” bringer os derimod til en helt anden verden, der er gået tabt for mange voksne: til “poesien i barndommen”, som den franske komponist kaldte og elskede den. Stykkets titel henviser til en berømt samling eventyr af Charles Perrault, og Ravels musik blev oprindeligt skrevet til børnene til hans venner, som også skulle udføre denne “samling af små stykker” til klaver med fire hænder.

For mesteren af ​​det musikalske farvespil viste partituret sig imidlertid at være lidt for komplekst, og det råbte bogstaveligt talt om orkestrering. Og således udvidede Ravel i 1911 arbejdet til en næsten en halv times ballet fuld af raffinerede, eksotiske, virkelig “eventyrlige” toner.

Hør  Ma mère l’oye;  hr-Sinfonieorchester  med Julian Kuerti  HER

Tirsdag den 20. 0ktober 2020

Kl. 15-16 
Indtjekning og registrering på Hotel Amaron.

Kl.16.30
Vi møder dirigent Casper Schreiber, som fortæller om sine møder med Esa-Pekka Salonen, om de værker vi skal høre og om komponisterne Richard Strauss og Maurice Ravel

Kl. 17.30 
Vi mødes i hotellets foyer og begiver til Elbphilharmonien. Her får vi lidt tid til at se den imponerende arkitektur og spadserer  rundt om hele bygningen på ballustraden på 8. etage.

Kl 18.30 
Vi mødes på Restaurant Störtenbeker på 6. Etage i Elbphilhamonien, hvor vi skal nyde en god 3-retters menu på med udsigt over Elben. (Inkl. prisen, eksl. drikkevarer)

Kl. 21.00    
Koncerten begynder

Ca. 22.30   
Koncerten slutter og vi begiver os atter til hotellet.

Herefter er dagens program slut men mon ikke vi tager et lille nachspiel i hotellets foyer.

Onsdag den 21. oktober

Fra kl. 7.00
Vi nyder Hotellets store morgen buffet

Kl. 9.30 
Vi begiver os til Hamburger Kunsthalle, hvor vi skal se Tysklands 2. største kunstsamling.

Kl. 12.00   
Vi spiser en hyggelig frokost på the Cube.

Herefter er det planlagte program slut og der er tid til at opleve Hamborg på egen hånd inden turen atter går hjemad.

CV Casper Schreiber (f. 1973)

Casper Schreiber debuterede i 2006 med Copenhagen Phil og har sidenhen markeret sig som en af Skandinaviens førende dirigenter inden for ny partiturmusik og har i den forbindelse samarbejdet tæt med komponister som Per Nørgård, Hans Abrahamsen, Peter Bruun og Steingrimur Rohloff.

Schreiber har dirigeret førende internationale ny musik-ensembler som Oslo Sinfonietta, Seattle Chamber Players, Århus Sinfonietta, Figura Ensemble, Esbjerg Ensemblet og Athelas Sinfonietta. Flere internationalt anmelderroste CD-indspilninger for Da Capo Records og NEOS Music har yderligere befæstet Schreibers position som eksponent for især den nye skandinaviske partiturmusik. Har herunder modtaget DR P2-priserfor indspilninger af Per Nørgårds Sange fra aftenlandet og Nova Genitura.

På Det kgl. Teater, København har Schreiber dirigeret flere operaersom eksempelvis Carmen, Alverden god nat, Dialogues des Carmelites og Alcinasamt den spektakulære og succesfulde opsætning af Babel, hvilket resulterede i en Reumert-nominering. Desuden dirigeret operaproduktioner på bl.a. Den fynske Opera (Hosekræmmeren), Århus Kammeropera (Kniven)og PLEX Musikteater (Anorexia Sacra). Schreiber har dirigeret alle danske landsdelsorkestre og professionelle ensembler og arbejder derudover jævnligt med danske militærorkestre. Schreiber har desuden optrådt som korsyngemester på både Den jyske Opera og Det kgl. Teater, hvor han bl.a. dirigerede Saul og Davidved Det kgl. Teaters Carl Nielsen-fejring, 2015.

Casper Schreiber er uddannet på konservatorierne i København og Skt. Petersborg, og han debuterede officielt i 2006 fra Det kgl. danske Musikkonservatoriums solistklasse med Sjællands Symfoniorkester.
Schreiber har modtaget international vejledning fra Kurt Masur, Yuri Temirkanov, Peter Eötvös, Esa-Pekka Salonen og Helmuth Rilling.

Vi skal bo på det centrale Hotel Amaron

Det 4-stjernede Hotel Amaron er indrettet i et tidligere pakhus tæt ved havnefronten i bydelen Speicerstadt midt i Hamborgs gamle og fasionable havnekvarter, kun knap et kvarters gang fra Elbphilharmonien.
Værelserne på Hotel Ameron Hamburg Speicherstadt er indrettet lyst og klassisk.
Alle værelserne har by udsigt samt eget badeværelse med hårtørrer. Fri adgang til Wi-Fi og gratis brug af spa- og wellness-center, sauna og fitnessfaciliteter.

Denne to-dages rejse inkluderer:

  •       Billetter til koncerten i Elbphilharmonien
  •       Middag i Elbphilharmoniens Restaurant Störtebeker (ekskl. drikkevarer)
  •       Overnatning på det 4-stjernede Hotel Amaron inkl. Morgenbuffet
  •       Entre til Hamburger Kunsthalle
  •       Frokost i The Cube, Kunsthalles restaurant
  •       Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært og rejseleder i Hamborg