Denne guidede rejs-selv ballet tur med kunstnermøde, rundvisning på Det kgl. teaters Gl. Scene og besøg på Amalienborg Slot inkluderer:

  • A-billetter balletten Giant Steps
  • Rundvisning på Det kgl. Teaters Gl. Scene
  • Introduktion v. balletmester Nikolaj Hübbe
  • Middag på Restaurant Els
  • Overnatning på WakeUp Hotel inkl. stor morgenbuffet
  • Besøg på Amalienborg  Slot
  • God frokost i Nyhavnskroen
  • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært

Pris:                                                                   3.495 kr.
Pris for Ældresagens medlemmer:     2.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse                             295 kr.

Tilmelding senest den 20. januar 2023

Koncertrejsens gæst, balletmester Nikolaj Hübbe

Balletmester Nikolaj Hübbe giver en særlig introduktion til balletten for Koncertrejsens gæster i Holberg foyern inden forestillingen

Balkonfoyern på Det kongelige Teater

Tidligere balletdanser Benedikte Paaske viser os ind i nationalscenens historiske kringelkroge og ind i livet bag kuliserne hvor teatrets magi bliver skabt. Vi skal bl.a opleve sceneteknikken arbejde med forbedredelserne til aftenens forestilling.

 Restaurant Els

Inden forestillingen spiser vi en fælles middag på Restaurant Els. Her lå siden 1853 Conditorie Grandjean, som var tilholdssted for en skare af historiske berømtheder fra Det kgl. Teater, her iblandt H.C.Andersen, som boede i Nyhavn.

Amalienborg Slot

Amalienborg Slot består af 4 palæer.
Vi besøger de to, hvor Kongernes Samling byder på oplevelser, der lader dig komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år. Vi skal bl.a. se tidligere regenters private værelser, der er indrettet i forskellige stilarter og med ting, der stammer fra forskellige perioder i Danmarkshistorien

Rejsegarantifonden, Koncertreejsen

Giant Steps

Romeo og Julie på Det kgl. Teater

Fra Broadway til sublim klassisk ballet

Oplev tre af den legendariske Broadway koreograf Jerome Robbins´ største balletter med musik af Leonard Bernstein, Phillip Glass og Giuseppe Verdi.

Rejs-selv ballet tur – fællesoplevelser med personlig fleksibilitet

Fredag d. 17. til lørdag den 18. marts 2023.
Forestilling torsdag kl. 20.00.

Jerome Robbins var en af de største showmen, USA har fostret. Han bevægede sig ubesværet fra moderne Broadwaydans til sublim klassisk ballet. Nu kan du opleve tre af hans største værker i forstillingen Giant Steps.

Hans koreografier er legendariske og spilles overalt i verden. Hans talent er karakteriseret ved en ødselhed af kreativ energi, der revolutione­rede musicalgenren.
Han skabte mere end 60 balletter, der spænder fra det store drama til den stille humor.

Forestillingen Giant Steps består af tre balletter
Varighed 2 timer og 15 minutter inkl. 2 pauser

Fancy Free

Koreografi: Jerome Robbins
Musik: Leonard Bernstein
Scenografi: Oliver Smith
Kostumedesign: Kermit Love
Lysdesign: Ronald Bates

Den charmerende Fancy Free fra 1944 handler om tre sømænd på landlov, der turer rundt i New Yorks søde natteliv. Musikken er af legendariske Leonard Bernstein, som Robbins nogle år senere samarbejde­ de med om musicalsensationen West Side Story.

Glass Pieces

Koreografi: Jerome Robbins
Musik: Philip Glass
Scenografi: Jerome Robbins og Ronald Bates
Kostumedesign: Ben Benson
Lysdesign: Ronald Bates

Glass Pieces fra 1983 er et minimalistisk og hæsblæsende værk, der danses til Philip Glass’ hypnotiserende musik. Det er et stemningsbillede af amerikansk stor­ byliv mellem skyskrabere af krom, stål og glas, og den fanger med sin overrumplende energi og sit frem­ drivende tempo metropolens pulserende hjerteslag.

De 4 årstider

Koreografi: Jerome Robbins
Musik. Giuseppe Verdi
Scenografi og kostumedesign: Richard Hudson
Lysdesign: Jennifer Tipton

De fire årstider fra 1979 fremmaner Robbins med humor og varme årets gang med dets skiftende stemninger; fra vinterens frostklare kulde i høje spring over forårets friske opvågnen med lyrisk virtuositet og sommerens varme i en sanselig adagio frem til efterårets bakkanaler i ekspressiv stil.

Nikolaj Hübbe
x

Nikolaj Hübbe, født 1967, blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1978, blev aspirant i 1984, korpsdanser i 1986 og solodanser i 1988. I 1992 blev han udnævnt til solodanser ved New York City Ballet. I sin tid på Det Kongelige Teater dansede han hovedroller i det meste af Den Kongelige Ballets repertoire, fra romantiske balletter som SylfidenRomeo og Julie og Onegin til neoklassiske værker som George Balanchines Apollon. Hübbe debuterede med New York City Ballet i Balanchines Donizetti variationer i 1992. Han udviklede sig hurtigt til at blive en af kompagniets stjernedansere, og han dansede frem til sin afskedsforestilling i 2008 hovedpartier i en lang række værker af blandt andre Balanchine, Jerome Robbins og Peter Martins. I 2008 blev han udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet.

Nikolaj Hübbe har siden 2009 jævnligt iscenesat og koreograferet værker til Den Kongelige Ballet

Benedikte Paaske
x

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og senere Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden, bl.a ved at beklæde en post som medlem af Det kgl. Teaters bestyrelse 2004.07.

Vi overnatter på det populære Wakeup Hotel Copenhagen.

X

Hotel Wake Up

Hotellet er beliggende i Borgergade — i hjertet af København. Området, som er kendt for sine højt profilerede gallerier og restauranter, ligger i bekvem gåafstand til både Kgs. Nytorv med Det kgl. Teater, “Strøget”, Nyhavn og Amalienborg.

Der er P-muligheder i P-hus ved siden af hotellet og du får rabat når du rejser med Koncertrejsen.

Program fredag den 17. marts
x

Kl. 14.30-15        
Vi ankommer til Hotel Phoenix, hvor vi tjekker ind.
Der vil være mulighed for et lille hvil inden vi i samlet flok begiver os til Det kgl. Teater, hvor en spændende rundvisning på ca. 1 time og 30 min. venter os.

Kl. 15.45 
Vi mødes i hotellets foyer og begiver os til Det kgl. Teater, kun 5-10 min.´s gang fra hotellet. (Husk billetter til forestillingen)

Kl. 16.00   
Rundvisning på Det kgl. Teaters Gamle Scene ved Benedikte Paaske.

På rundvisningen vil Benedikte guide os igennem mange af de steder, som publikum normalt ikke får lov at opleve. Vi skal se dansesalene, de store skræddersale, hvor kostumerne til alle teatrets forestillinger bliver syet efter mål til kunstnerne.
Vi skal opleve det kolossale scenerum på for- og bagscene og se hvordan teatereffekterne og magien på scenen bliver skabt.
Vi kommer endvidere ind i kongelogen og ser hvordan kongehuset gennem tiderne har oplevet forestillingerne og meget, meget mere…

Kl. 17.30 
Vi spadserer til Restaurant Els i Store Strandstræde, som har sin helt egen historie.
Her spiser vi en god middag lavet af danske kvalitets råvarer.

Kl. 19.15     
Vi begiver os atter til Det kgl. Teater.

Kl. 19.30   
Vi møder Den kgl. Ballets balletmester Nikolaj Hübbe, som vil fortælle om Giant Steps

Kl. 20.00   
Giant steps balletten begynder.
Balletten varer ca. 2 timer og 15 minutter inkl. to pauser.

Kl. 23.00  
Vi begiver os atter til Wakeup Hotel.

Der er ikke flere programsatte punkter og aftenen er fri – men mon ikke de fleste mødes til et nachspiel i hotellets bar?

Program, lørdag den 18. marts
x

Fra kl. 7.30   
Vi nyder hotellets store morgenbuffet og tjekker ud fra hotellet.

Kl. 09.30
Vi tjekker ud fra hotellet og har fået mulighed for at få al bagage sikkert opbevaret i receptionen indtil vi henter det om eftermiddagen.

Kl. 10.00     
Vi mødes i hotellets foyer og spadserer de ca. 10 min. (750 meter) til Amalienborg.

Kl. 10.30   
Vi ankommer i god tid til Amalienborg, hvor vi besøger Kongernes Samling, som byder på oplevelser, der lader dig komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år. Vi skal bl.a. ses tidligere regenters private værelser, der er indrettet i forskellige stilarter og med ting, der stammer fra forskellige perioder i Danmarkshistorien og vidner om monarkernes private interesser.

Kl. 12.00       
Vi slutter besøget med god dansk frokost på Nyhavnskroen, et af Københavns ældste spisesteder og i gåafstand til Hotel WakeUp, hvor vi henter vores bagage.

Kl. 14.00    
Det planlagte program er forbi og Koncertrejsen siger tak for denne gang.

Denne to-dages balletrejsen inkluderer:
x

• Rundvisning på Det kgl. Teater ved tidl. Balletdanser Benedikte Paaske
• Hyggelig middag på Restaurant Els
• A billetter til Giant Steps på gulv og parterre på Gl. Scene
• Introduktion til forestillingen ved balletmester, Nikolaj Hübbe
• Overnatning på det populære WakeUp Hotel i gåafstand til DKT og Amalienborg
• Stor morgenbuffet på hotellet
• Besøg på Amalienborg Slot Slot
• Hyggelig dansk frokost på Nyhavnskroen
• Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært på hele turen