Denne operarejse med Lotte Heise
til La Traviata og Tannhäuser på Staatsoper i Berlin inkluderer:

 • Komplet transportløsning i luksusbus
 • Fri kaffe og the i bussen samt drikkevarer til rimelige priser
 • Morgenbrød og kaffe/te på udturen
 • A-billetter til Staatsoper
 • To fælles middage inden forestillingerne
 • Introduktion til begge operaer ved Lotte Heise, som er med på turen
 • Overnatning på det 4***stjernede Hotel Arcotel JohnF, få minutter fra Staatsoper
 • Hotel incl. stor morgenbuffet
 • Guidet bustur i Berlin
 • Endeligt program med opsamlingsplan tilsendt på mail efter tilmeldingsfristen.
 • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært

Pris:                                                                   6.295 kr.
Loyalitetspris                                                5.995 kr.
Tillæg for enkeltværelse, 2 nætter         550 kr.

Med Lotte Heise til La Traviata og Tannhäuser i Berlin

Mød Koncertrejsens gæst Lotte Heise.
Lotte har et omfattende virke bag sig som for-fatter og foredragsholder. Hun er bl.a., som mangeårig radiovært på operaprogrammet BRAVO, kendt og respekteret som en passioneret operaformidler. På turen introducerer hun til de to operaer La Traviata og Tannhäuser.

Berlin

Mellem forestillingerne tager vi  på en guidet sightseeing i Berlin, en af Europas mest kulturelt og historisk sammensatte metropoler, hvor nyt og gammelt mødes. Vi skal opleve nogle af byens spændende attraktioner og der vil der være mulighed for at udforske byen på egen hånd.

Arcotel JohnF Berlin

Vi overnatter på det 4**** Hotel Arcotel JohnF Berlin, som er beliggende i gåafstand til restau-ranterne ved Gendarmenmarkt og Staatsoper.

Lise Davidsen i Tannh¨äuser på Staatsoper, Berlin

I Tannhäuser kan du opleve den lyrisk-dramatiske sopran Lise Davidsen, der af New York Times blevet udpeget som “århundredets stemme”.
Hun er dermed kommet i selskab med store nordiske stemmer som Birgit Nilsson og Kirsten Flagstad. At hun har optrådt på Bayreuth-festivalen og New Yorks Metropolitan Opera bekræfter, at hun er en sanger på et exceptionelt højt niveau

Rejsegarantifonden, Koncertreejsen

Din garanti for sikkerhed og kvalitet

La Traviata og Tannhäuser

Tre-dages operarejse til Berlin med Lotte Heise

Staatsoper Unter den Linden

Oplev La Traviata og Tannhäuser i to anmelderroste opsætninger på Staatsoper onsdag d. 3.- fredag d. 5. maj 2023

Nu kan du opleve to af de mest spillede operaer, La Traviata og Tannhäuser, på samme rejse.  Vi besøger det nyrenoverede Staatsoper, som er et af Tysklands førende operahuse, kendt for sine anmelderroste opsætninger og uhyre høje musikalske niveau.

Busrejse København (DGI-byen) via Køge Nord. Rønnede og Nr. Alslev

Opera i øjenhøjde med Lotte Heise

Lotte Heise, som deltager på hele rejsen, vil introducere til begge operaer og i bussen suppleret med sine egne oplevelser med kunstnere fra operaens forunderlige verden.

La Traviata, onsdag d. 3. maj kl. 19.00

Musik: Giacomi Puccini
Libretto: Francesco Maria Piave efter Alexandre Dumas d. J.

Dirigent: Andrés Orozco-Estrada
Violette Valéry: Irina Lungu
Flora Bervoix: Natalia Skrycka
Annona: Katharina Kammerloher
Alfredo Germont: Freddie De Tommaso
Giorgio Germont: Artur Rucinski

Staatskapelle Berlin & Staatsopernchor
Varighed, 2 timer og 40 min inkl. 1 pause

La Traviata

La traviata er et udødeligt mesterværk, der altid rammer lige i hjertet og bevæger og begejstrer både garvede og helt nye operagængere. La traviata er blandt verdens ti mest opførte operaer med hjertegribende arier, festlige koroptrin og storslået orkestermusik.

Operaens hovedperson er inspireret af en af datidens mest berømte kurtisaner i Paris, Marie Duplessis, der talte store kulturpersonligheder blandt sine elskere. Verdi vakte forargelse i sin samtid ved at dramatisere hendes skæbne i La traviata ganske få år efter, at hun var død af tuberkulose.

Da den unge Alfredo øser sin uforbeholdne forelskelse ud over Violetta beslutter hun sig for at springe ud i den ægte kærlighed. Lykken bliver kort. Alfredos far vil ikke have en fastansat escortpige i familien, og selv om Violetta afslår farens penge som kompensation for sønnens kærlighed, er det forbi med lykken. Da Alfredo vender tilbage, og faren har besindet sig, er det for sent. Den tuberkulosesyge Violetta dør.

Tannhäuser, torsdag  d. 4. maj kl. 17.00

Musik og libretto: Richard Wagner

Dirigent: Sebastian Weigle
Landgraf Herman: Brigory Shkarupa
Tannhäuser: Vincent Wolfsteiner
Wolfram von Eschenbach: André Schuen
Wather von der Vogelweide: Siabonga Maqungo
Biterolf: Arttu Kataja
Heinrich der Schreiber: Florian Hoffmann
Reinmar von Zweter: Friedrich Hamel
Elisabeth: Lise Davidsen

Staatskapelle Berlin & Staatsopernchor
Varighed, 4 timer og 10 min. inkl. 2 pauser

Tannhäuser

Tannhäuser und der Sängerkrieg auf Wartburg er en opera i tre akter med musik og tekst af Richard Wagner. Operaen er baseret på de germanske legender om sangerkrigen på Wartburg: Die Mähr von dem Ritter Tannhäuser, Der Sängerkrieg auf der Wartburg og Die heilige Elisabeth. Historien handler om kampen mellem helligt og profant og forløsning gennem kærlighed (et tema, der løber gennem næsten alle Wagners modne værker).

Tannhäuser er født omkring 1200 og er minnesanger, af hvem man har bevaret flere letsindige og glade kærlighedsballader samt en angrende “Busslied” (bodssang), der afviger stærkt fra dem i stemning. Man ved intet sikkert om Tannhäusers liv, men mener, at han har foretaget en rejse til Jerusalem som enten korsfarer eller pilgrim. Også de øvrige minnesangere i operaen er historiske: Walther von der Vogelweide regnes for den største tyske middelalderdigter og Wolfram von Eschenbach for den største epiker. Han skrev verseposet Parzival, der dannede grundlag for Wagners egen Parsifal.

La Traviata

Lotte Heise skriver:

Når jeg skal høre La Traviata, ved jeg at tårerne kommer til at trille, fra 3. akt og fremad. Og hvis Fader Germont er så god som jeg regner med at Artur Rucinski er, så kommer kleenex nok allerede frem i 2. akt, når han begynder at synge:”…Græd bare …” – altså efter at han nærmest har skåret hendes hjerte ud, imens at hun var i live. Det er en rædsom-fantastisk-betagende scene, som samtidig er en af de mest gribende duetter Verdi har skrevet, og han har altså skrevet mange der kan få en sten til at græde.

Både Irina Lungu, Violetta og Freddie di Tommaso, Alfredo, er erfarne, meget dygtige sangere, for de har sunget alle de bedste steder bla. The Met og Teatro Colon i Buenos Aires, hvor selveste Gigles slog sine folder – så det bliver en lyttefest.

Scenen hos Violetta, hvor Alfredo ydmyger Baron Duphol ved spillebordet for derefter at kaste sin gevinst ud over Violetta, kan få hårene til at rejse sig på selv den mest kyniske sjæl.

Forspillet til 3. akt, måske verdens bedste – efter min mening – varsler så meget sorg selv inden hun har hostet: ”Det er for sent”!

Hun har ventet i ugevis på at gense sin elskede Alfredo, fordi faren endelig forstod dybden af deres kærlighed er, men vi ved at det gensyn bliver kort, fordi vi har hørt lægen hviske til hendes trofaste Ainna, at det er et spørgsmål om timer. Suk, bare at skrive det giver mig tårer i øjnene.

Hendes korte opblussen med Alfredo og deres: ”Parigi, o cara”, hvor de synger om at de skal forlade Paris og begynde et nyt liv”… jamen, det er bare ikke til at bære.

Og tænk på at dirigenten gennem flere år, har dirigeret Wiener Philharmonikerne, så jeg tænker, at når Staatskapelle Berlin løfter buerne for at lægge an til forspillet i 3. akt, så er det med den samme nænsomme hånd – uha, gåsehud big time.

Man skal så meget have et glas efter den forestilling.

Tannhäuser

Lotte Heise skriver:

Oh, bare tanken på en Tannhäuser, giver mig en fornemmelse af at juleaften kommer to gange i 2023.

Det er en vidunderlig opera, hvor Wagner bruger hele paletten af smukke klange, flotte messing arrangementer og indtil flere smukke arier, som jo ikke ellers er noget Wagner gør det så meget i! Tænk bare på ”O du mein holder Abendstern” og ”Almächt´ge Jungfrau hör mein flehen”, som er i verdensklasse!

Scenen i 1. akt med de 7 riddere er en septet der må være komponeret med hjælp fra en engel.

Og hvis man er til stort kor, er vi i gode hænder med Berlins Operakor når de skal synge gæsternes indtog i 2. akt. De er et af verdens bedste operakor.

Tannhäusers Romfortælling i 3. akt, er så grusomt gribende, at man næsten kan mærke de mange lidelser fra den lange tur til fods fra Warburg til Rom.

Det bliver kæmpestort.

Dirigenten er en stor kanon indenfor dirigentfaget og ham har jeg selv hørt.

Vores Tannhäuser er en mand der kan sit Wagnerkram, for han har sunget både Erik i Hollænderen, Tristan, Siegmund, Siegfried og så selvfølgelig Tannhäuser, så vi er i trygge hænder.

Og er der Lise Davidsen, som er en af verdens bedste sopraner. Hørt hende både som Sieglinde og Agathe i Freischutz, samt flere koncerter. Hendes nærvær på scenen gør nærmest ondt.

Ikke at forglemme Verdens Bedste Ven, Wolfram von Eschenbach, som i stemme af André Schuen, bliver en kæmpe oplevelse.

Han startede med cello som barn, men skiftede til sang (godt for os) og har bla. sunget på Wiener Staatsoper flere gange, Salzburger Festspiele og La Scala.

Vi får 3 ½ time i operahimlen.

Hotel Arcotel JohnF Berlin

Vi overnatter på det 4**** Hotel Arcotel JohnF Berlin, som Koncertrejsen altid benytter ved sine ture til Staatsoper.
Hotellet er beliggende umiddelbart bagved Staatsoper, hvilket gør transporten til og Fra Staatsoper enkel og bekvem.
Hotellet har en fin service med alle bekvemmeligheder, bl.a. bar, fri netadgang og TV på værelserne mv.

Hotellet ligger tæt på Alexander Platz og Museumsøen

Det er også her på Hotel Arcotel  vi nyder en stor og varietet morgenbuffet.

Program med tidsplan for turen udsendes efter tilmeldingsfristen med henblik på effektiv opsamling og kort transporttid.

Turen køres af Holstebro Turist og planlægges gennemført med flg. opsamlingstider- og steder:

08.15KøbenhavnDGI byen, busholdepladsen ved Ingerslevsgade
08.45Køge NordVestsiden på busholdepladsen, indkørsel ad Nordstejrnen
09.25RønnedeNy Næstvedvej 34, 4683 Rønnede, ved afkørsel 37 på E47
10.15Nr. AlslevRavnse parkering ved Nr. Alslev
10.35AnkomstGedser Færgehavn.
11.15AfgangGedser – Rostock
16.30AnkomstBerlin, Hotel Arcotel JohnF

X

Hjemkomst fredag d. 5. maj mellem kl. 17 og 20

Tre-dages operarejse med Lotte Heise
til La Traviata og Tannhäuser

 • Komplet transportløsning i luksusbus
 • Fri kaffe og the i bussen samt drikkevarer til rimelige priser
 • Morgenbrød morgen med kaffe/te på udturen
 • A-billetter til Staatsoper
 • To fælles middage inden forestillingerne
 • Introduktion til begge operaer ved Lotte Heise, som er med på turen
 • Overnatning på det 4***stjernede Hotel Arcotel JohnF, få minutter fra Staatsoper, inkl. stor morgenbuffet
 • Guidet bustur i Berlin
 • Endeligt program med opsamlingsplan tilsendt på mail efter tilmeldingsfristen.
 • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært

Tilmelding senes d. 6. marts 2022