fbpx
Maskarade2020-09-06T12:09:02+00:00
Koncertrejsen i Operaen på Holmen

Oplev Danmarks festlige, humoristiske og folkekære Nationalopera i Operaen på Holmen

Med Koncertrejsen til Maskarade i Operaen på Holmen

Foto: Per Morten Abrahamsen (Det kgl. Teater)

Mød Koncertrejsens gæst:
Kapelmester Michael Schønwandt

Med Koncertrejsen til Maskarade i Operaen på Holmen

“Maskarade har fulgt mig hele mit liv. Jeg lærte operaen at kende, da jeg var 10, og lærte hurtigt hver eneste tone udenad. Jeg tager den viden og kærlighed som en udfordring til hver eneste gang at belyse partituret på ny, i tæt samarbejde med instruktøren og ikke mindst de medvirkende sangere og musikere med deres viden og kunstneriske sind.”

Særpris for Ældresagen: 2.795 kr.

Pris, Con amore:                2.845 kr.

(Normalpris:                       3.085 kr.)

Tilmeldingsfrist fredag den 16. oktober 2020

 

Det kgl. Teater Gamle Scene

Søndag besøger vi hofteatret på slotsholmen, som var den første kongelige scene. Mød stedets fantastiske historie og få nogle royale hemmeligheder med på vejen …

Det kgl. Teater Gamle Scene

Vi slutter oplevelserne af med en god julefrokost på Nyhavnskroen

Rejsegarantifonden, Koncertreejsen

Maskarade i Operaen

“Arvesølvet” i dansk opera –  i en herlig genopsætning af Carl Nielsens festlige og humoristisk  Opera i bedste Holberg stil.

Musik: Carl Nielsen
Tekst: Ludvig Holberg
Det kgl. Kapel dirigeret af Michael Schønwandt

Coronatilpasset weekendtur med kør selv fleksibilitet for dig, der gerne vil opleve kunst og kultur i sikre og trygge rammer.

Lørdag den 12. – søndag den 13 december 2020

Carl Nielsens opera Maskarade har haft status som Danmarks nationalopera lige siden uropførelsen i 1906. Den enestående kombination af Ludvig Holbergs klassiske komedieplot og Nielsens farvestrålende musik har været synonymt med Det Kongelige Teater fra Nielsens tid til i dag. Oplev her Kasper Holtens anmelderroste version, hvor maskerne falder for både unge og gamle.

Holten og Schønwandt  –  et kreativt par i dansk musikdramatik

Da Kasper Holten i slutningen af 1990’erne blev ansat som operachef på Det kgl. Teater ansatte han den danske dirigent Michael Schønwandt som chefkapelmester for Det kgl. Kapel. Hermed var muligheden for det 12 års makkerskab skabt, som kom til at præge mange af Det kgl. Teaters operaopsætninger og successer.
En af dem var nyopsætningen af nationalklenodiet Maskarade, som komponisten gendigtede efter Ludvig Holbergs komedie.

Om operaen

Jeronimus synger Fordum var der fred på gaden, og beklager sig over ungdommen! Lyder tematikken eviggyldig? Maskerne falder for unge og ældre i Kasper Holtens version af Maskarade.

Signe Fabricius står for ny koreografi til forestillingen, og Marie í Dali har designet nye kostumer til Det Kongelige Operakor og danserne. Den Kongelige Operas solister folder sig ud i populære og bærende roller i den finurlige forvekslingskomedie. Simon Duus og Gert Henning-Jensen kan opleves som Henrik og Leander, Morten Staugaard debuterer som Jeronimus, og Johanne Bock er den kække Magdelone i Nielsens humørfyldte opera.

Det er ikke et tilfældigt at Maskarade har opnået sin popularitet som Danmarks ”nationalopera” par exellence! Carl Nielsen definerede på det nærmeste den danske sangtone. I utallige sange og viser, som kendes og synges af snart sagt alle danskere, skabte han en tone, der synes altid at have været til stede i den fælles danske bevidsthed.Maskarade bygger en enestående bro mellem det folkelige og den elitære kunst. Dens sprog rammer lige ned i den danske tone: på én gang meget ligetil, sprognær, fuld af typisk hurtig dansk vid, og samtidig raffineret.
I Maskarade går Carl Nielsens humoristiske og underfundige musik hånd i hånd med Ludvig Holbergs folkelige, drillende og elegante stil.

Den festlige Maskarade ouverture, som er elsket af publikum og frygtet af musikerne, slår tone an med et smittende, frisk, musikalsk overskud til en festlige aften fuld af overraskelser og  – ja – det er storslået dansk musikdramatik!

Se hele forestillingen HER

Program for lørdag den 12. december
X

Kl. 14.00 – 15.00
Fælles tjek ind på Hotel Phoenix, Bredgade 37, 1260 København

Kl. 16.30
Vi begiver os til Operaen, hvor vi ankommer kl. 17.30. og nyder en hyggelig
middag (drikkevarer eksklusiv)

Kl. ca. 18.30
Aftenens dirigent fortæller om Maskarade ved et særarrangement for Koncertrejsens gæster.

Kl 19.30
Forestillingen begynder.
Koncertrejsen byder på en kop kaffe i restauranten i pausen

Kl. ca. 22.15
Operaen forventes at slutte og vi begiver os til Hotel Phoenix

Program for søndag den 13. december
X

Kl. 7.30
Hotel Phoenix åbner for sin store og lækre morgenbuffet

Kl. 10.00
Vi spadserer til Slotsholmen, hvor vi får en  rundvisning på  hofteatret –  en usædvanlig historisk perle !

Kl. ca. 12.
Vi spadserer af det julepyntede strøg til Nyhavn, hvor vi spiser en god julefrokost en en af Københavns ældste restauranter – Nyhavnskroen

Kl. 13.00
Julefrokost på Nyhavnskroen

kl. ca. 14.30
Koncertrejsen siger tak for denne gang

Hotellet 4****  historisk atmosfære tæt på Kgs. Nytorv
X

Vi overnatter på Hotel Phoenix beliggende i Bredgade i hjertet af København. Gaden som er kendt for højt profilerede gallerier og restauranter, ligger i bekvem gåafstand på Amalienborg, Kgs. Nytorv med Det kgl. Teater, “Strøget” og Nyhavn.

Hotel Phoenix, Købengavn

Hotellet, der ligger i en smuk gammel bygning med en inspirerende historie og charme, har netop gennemgået en totalrenovering smukke gamle hotel er netop gennem en totalrenovering sidste år blevet opgraderet og fremstår nu som et moderne hotel, hvor den gamle elegante stil, som hotellet er kendt for, er bevaret.
Dette 4-stjernede Hotel er præget høj service, hvor der er kræset for de mindste detaljer og en perfektion, der sikrer dig et luksusophold ud over det sædvanlige.

Michael Schønwandt
X

Michael Schønwandt har siden sin dirigentdebut på Gamle Scene som 25 årig i 1979 (Maskeballet af Verdi) været knyttet til Det Kongelige Teater, først som kapelmester, siden kgl. kapelmester og fra 2000-2011 musikchef og chefdirigent for Det Kongelige Kapel. Han har ledet mange hundrede opførelser af operaer og balletter, deriblandt en meget lang række nyopsætninger og uropførelser. Han dirigerede åbningen af Operaen i 2005 og ikke mindst opsætningen af Wagners Nibelungens Ring og Richard Strauss´ Elektra og Die Frau ohne Schatten.

Sideløbende med sin tilknytning til Det Kongelige Teater har Michael Schønwandt en stor international karriere, både indenfor opera og koncert. Han har dirigeret mange forestillinger på Wiener Staatsoper, Covent Garden i London, Bayreuth Festspillene, operahusene i Paris, Bruxelles, Stuttgart, Berlin og Hamborg. Han har været chefdirigent i Berlin (Berliner Sinfonie Orchester),  kunstnerisk leder af Den Hollandske Radios Kammerfilharmoni i Amsterdam, og er fra 2015 chefdirigent for Operaen og Nationalorkestret i Montpellier.

Michael Schønwandt medvirker på en meget lang række cd- og dvd-indspilninger, blandt andet alle Carl Nielsens symfonier på cd samt dvd-indspilningen af Wagners Nibelungens Ring, der i 2009 vandt en af verdens mest prestigefyldte priser, The Gramophone Award, i kategorien ”DVD of the Year”.

Michael Schønwandt er en af de mest efterspurgte fortolkere af Carl Nielsens musik. I 2011 blev han tildelt Kommandørkorset af Dannebrogordenen.

Dette to-dages arrangement inkluderer:
x

• Billetter til Operaen Maskarade på Operaen på Holmen
• Middag inden forestillingen i Meyers Restaurant Kost og Mask
• Kunstnermøde med dirigent, Michael Schønwandt, som fortæller om forestillingen
• En overnatning på det 4-stjernede Hotel Phoenix i Bredgade, København
• Rundvisning på hofteatret på Slotsholmen
• Julefrokost på Nyhavnskroen
• Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært og rejseleder på hele turen

Koncertrejsen arrangerer fælles transport fra ankomsten til Hotel Phoenix til arrangementets afslutning

(incl. prisen).