Koncertrejsens gæster biografier2020-02-25T21:13:52+00:00

Passionerede kunstere
tager dig med ind i oplevelsen

– når du rejser med Koncertrejsen

Koncertrejsens gæst, operasanger og rektor for operaakademiet, Anne Margrethe Dahl

Anne Margrethe Dahl

Debuterede som Donna Anna i Mozarts Don Juan på Århus Sommeropera, 1989.

I de efterfølgende år sang Anne Margrethe Dahl en lang række operapartier og oratorier i Danmark, Norge, Sverige, Skotland, Schweitz, Polen, Frankrig, Tyskland, Brasilien, Canada og Singapore.

Fra 1999 har Anne Margrethe Dahl været fasttilknyttet Det kgl. Teater i København og har medvirkerket på adskillige cd’er med et særdeles omfangsrigt repertoire.

I 2005 tog hun en Mastergrad i Elitepædagogik. Dette blev begyndelsen på den pædagogiske karriere:
Fra 2006-2008 viceforstander på Operaakademiet, Det kgl. Teater. Og fra 2008 har Anne Margrethe Dahl været forstander for denne institution.
Hun underviser i sang ved Det kgl. Danske Musikkonservatorium og Operaakademiet i København og har sideløbende hermed en lang række professionelle sangere som elever og medvirket ved talrige masterclasses.

Frans Rasmussen

“At lære mennesker om musik er som at lære børn at læse. Man åbner en verden for dem,” siger Frans Rasmussen, dansk musiklivs Grand Old Man, der har haft en vidtfavnende musikalsk karriere på alle planer.

Frans Rasmussen er uddannet pianist, dirigent fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har dirigeret danske orkestre og professionelle kor i Asien, det meste af Europa, Mellemøsten, Canada og Afrika. Han har bl.a. været Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater samt kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes musikkorps. Frans har modtaget adskillige priser – heriblandt Bolero Prisen og Grand Prix du disque.

De seneste år er Frans blevet landskendt via TV-programmer som ”Maestro”, ”Skinnet bedrager” og DRs mesterværker ”Stemmer fra Opgangen”, ”Stemmer fra Vollsmose” og ”Mestermøder”. Endvidere har Frans udgivet sin selvbiografiske “Brobyggeren med dirigentstokken”, i 2014.

Koncertrejsens gæst, dirigent Frans Rasmussen
Koncertrejsens gæst, tidl. balletdanser, Benedikte Paaske

Benedikte Paaske

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture  demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden. Benedikte var desuden medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse 2004-07.

Gæst Benedikte Paaske
Svanesøen i Theater Kiel den 12. december 2019
Romeo og Julie, Den Norske Opera og Ballet, juni 2020

Claus Myrup

Claus Myrup er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og konkurrerede sig i 1984 ind i DR Symfoniorkester hvor han vandt stillingen som 1. Solo bratchist. Han har gennem årene modtaget mange priser og udmærkelser for sit spil – senest Peter Varmings mindelegat.

Claus Myrup har altid været en markant og uundværlig del af DR symfoniorkestret og smykket orkestrets bratschgruppe med sin store, smukke og fyldige klang. Han er uhyre vellidt og respekteret blandt sine kolleger og har ved siden af orkesterarbejdet gennem årene desuden beriget musiklivet blandt andet som underviser på konservatoriet og som ivrig kammermusiker. Han er desuden meget brugt som kommentator på P2 i forbindelse med koncerter.

Nu har han droslet en smule ned på sit arbejde som orkestermusiker og har derfor fået tid til at tage med Koncertrejsens glade og musikinteresserede rejsende på sine spændende ture.

Gæst: Claus Myrup, Bruckners 4. symforni med The Royal Concert Gebouw Orchester i Amsterdam dirigeret af Herbert Blomstedt, 25. april 2020

Koncertrejsens gæst, koncertmester, Claus Myrup
KOncertrejsens gæst, gambist, Henrik Holm

Henrik Holm

Henrik Holm er uddannet med guitar og lut som hovedfag fra Det fynske Musikkonservatorium og har senere studeret viola da gamba, som nu er hans primære instrument.

Henrik er tidligere leder af Kulturskolen Viborg, idag er han formand for foreningen Tidlig Musik i Danmark og for Viborg Musikforening.

Henrik har gennem sit musiker virke været levende optaget af tidlig musik og spiller gambe i tidlig musik-ensemblerne Sarabanda, Tibia og Musica 1700.

Gæst: Henrik Holm, koncert med Jordi Savall i Elbphilharmonien den 22. april 2019

Lotte Heise

Lotte Heise kræver vist ikke den helt store præsentation!

Hun er et kendt ansigt i det danske mediebillede som forfatter, foredragsholder, debattør og ikke mindst som programvært for sine klassiske musik- og operaprogrammer.

Hun er en stor operaelsker, en begejstret formidler af operagenren og har ikke midst gennem sit arbejde som radiovært, for længst markeret sig som et stort aktiv for operainteressen I Danmark.

Du kan møde Lotte Heise på turen til Komische Oper i Berlin lørdag den 29. juni 2019, hvor hun vil med sin smittende begejstring vil øse gavmildt af sin store operaviden, når vi skal opleve Puccinnis  vidunderlige, romantiske og gribende opera La Bohème.

Koncertrejsens gæst, operaelsker, forfatter og radiovært, Lotte Heise
Koncertrejsens gæst, operasanger, Magnus Vigilius

Magnus Vigilius

Dansk operasanger med fuld fart i international sangkariere.

Magnus Vigilius er en af Danmarks store dramatiske tenorer, der siden sin debut i 2008 har haft en bemærkselsesværdig, kometagtig kariere og sunget på talrige prestigefyldte internationale scener.
I maj 2014 vandt han 2. præmie og orkesterprisen i The Lauritz Melchior International Singing Competition og i 2018 modtog han en Reumert, som årets bedste sanger for, ja, gæt engang, sin præstation Den Ny Opera’s opsætning af Valkyrien!

Magnus Vigilus bl.a. høres på Komische Oper i Berlin i 2019 og ved i Beyreuth Festspiele i 2010.

Gæst: Magnus Vigilius, Rhinguldet i Musikhuset Esjerg, torsdag den 28. august 2019

Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj er uddannet blokfløtenist fra Holland samt medstifter af og orkesterchef for Concerto Copenhagen, som siden sin etablering som ensemble i 1991 har udviklet sig til at være skandinaviens førende barokorkester.

Han har, gennem sit mangeårige virke med tidlig musik, erhvervet en omfattende viden om den tidlige musiks repertoire og opførelsespraksis med originalinstrumenter og herigennem fået et omfattende netværk i den tidlige musiks professionelle miljøer og har herigennem blandt andre samarbejdet med Jordi Savall.

Gæst: Nikolaj de Fine Licht til koncert med Jordi Savall i Elbphilharmonien den 22. april 2019

Koncertrejsens gæst; orkesterchef for Concerto Copenhagen, Nikolaj de Fine Licht
Koncertrejsens gæst; Skuespiller og musicalsanger Nastja Arcel

Nastja Arcel

Nastja Arcel er uddannet på skuespillerskolen ved Odense Teater 1984 -87 og på skuespillerskolen ved Nationalteatret i Athen 1982-83.

Hun har gennem sin karriere som skuespiller og sanger spillet et utal af roller på film i TV- serier og musicals.

Nastja Arcel var fra 1987-89 knyttet til Odense Teater, hvor hun debuterede 1987. Hun var i 1989-93 tilknyttet Det kgl. Teater, hvor hun bl.a. spiddel hovedrollen i Bent Fabricius Bjerres musical Ester. Herudover har hun bl.a. medvirket i musicals som Grease på Nørrebro Teater,Chicago på Det Ny Teater, Mama Mia i Tivolis Koncertsal.

Nastja har de senere år desuden arbejdet som rådgiver i personlig fremtoning i konsulentfirmaet Perform by Arcel.dk, hvor hun bl.a. rådgiver tv-værter, forskere og politikere. Hun har også trænet deltagerne i dette års Ph.d Cup.

Hun er forfatter til bogen ’Tag magten over dig selv’ og giver her nogle af sine bedste råd og tricks til, at fremstå og performe.

Gæst: Nastja Arcel er gæst ved musicalforestillingen She Loves You på Fredericia Teater
søndag den 31. oktober 2020

Peter Langdal

Peter Langdal er sceneinstruktør og een af dansk dramatiks største fornyere. Han startede sin musiske karriere som kordreng i Københavns Drengekor ved Sankt Annæ Gymnasium og blev efter studier ved Københavns Universitet uddannet fra Statens Teaterskole i 1982. Han debutterede på Aveny Teatret og fik året efter engagement på Gladsaxe Teater. Han i perioden 1992 til 2014 været teaterchef for Betty Nansen Teatret, sammen med Henrik Hartmann.

Peter Langdal har instrueret utallige forestillinger i ind- og udland, hvor han i høj grad eksperimenterer med genrer og teatrale udtryk, hvor han er kendetegnet ved sin sammensætning af kontraster ved usædvanlige og overraskende sammenstillinger af former eller koncepter i konventionelle dramatiske stykker. Peter Langdal har modtaget en lang række priser for sit teaterarbejde.

Mød Peter Langdal I forbindelse med Koncertrejsens tur til Det kgl. Teater, hvor han vil introducere genopsætning af sin overdådige og festlige opsætning af operetteklasikkeren Flagermusen.

Gæst: Peter Langdal, Flagermusen i opeaen på Holmen den 1. marts 2019

Koncertrejsens gæst, instruktør Peter Langdal
Koncertrejsens gæst; operasanger Trine Bastrup Møller

Trine Bastrup Møller

Dansk sopran. Uddannet som mezzosopran på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse. Trine har for nylig lagt stemmen om til sopran og debuterede sidste år i sit nye stemmefag som Tosca i Puccinis opera af samme navn på Valdemars Slot. På Immling Festival i Bayern har Trine netop haft rolledebut som Turandot I Puccinis opera af samme navn.

Trine debuterede som mezzosopran debuterede Trine på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning, en præstation, der vandt hende Reumerts Talentpris. På den Kgl. Opera har Trine yderligere bl.a. sunget Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. For Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo. Tysk debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin.

Trine er også passioneret liedsanger og har med kunstnersammenslutningen Elfenbenstaarnet udviklet en ny dramatiseret og formidlende liedkoncertform. Det er bl.a blevet til de anmelderroste forestillinger ’Hængende Haver’ med musik af Schönberg og ’Winterreise’, bygget op om Schuberts liedcyklus.

Gæst: Trine Bastrup Møller, Turandot på Deutsche Oper, Berlin den 16. oktober 2019

Ingrid Meier Jensen

Ingrid Mejer Jensen (født 1952) er forfatter og cand. phil. i nordisk litteratur. Efter at have udgivet tre digtsamlinger på Gyldendal i 80erne har Ingrid samarbejdet med komponister og billedkunstnere og bl.a. skrevet tekster til en musical, et requiem og en kantate. Men især har hun engageret sig i kulturformidling på Den Kreative Skole og som koordinator af KK44 festivalen, begge i Silkeborg. Karen Blixen er en af yndlingsforfatterne.

Koncertrejsens gæst, forfatter, Ingrid Mejer Jensen