To- dages, guidet kør-selv ballettur med kunstnermøde og besøg på Rosenborg Slot inkluderer:

  • A-billetter til Romeo og Julie balletten
  • Rundvisning på Det kgl. Teaters Gl. Scene
  • Intro ved balletmester Nikolaj Hübbe
  • Middag på Restaurant Els
  • Overnatning på 4**** Hotel Phoenix
  • Guidet besøg på Rosenborg
  • God frokost i Nyhavnskroen
  • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært

Normalpris:                            3.075 kr.
Con amore pris:                     2.930 kr.

Tilmelding senest den 27. august 2021

Det kongelige teaters introduktion til Romeo og Julie

Koncertrejsens gæst, balletmester Nikolaj Hübbe

Balletmester Nikolaj Hübbe giver en særlig introduktion til balletten for Koncertrejsens gæster i Holberg foyern inden forestillingen

Balkonfoyern på Det kongelige Teater

Tidligere balletdanser Benedikte Paaske viser os ind i nationalscenens historiske  kringel-
kroge og fører dig in i livet bag kuliserne og teaterhistorier du ikke ved om du tør tro!

 Restaurant Els

Inden forestillingen spiser vi en fælles middag på Restaurant Els. Her lå siden 1853 Conditorie Grandjean, som var tilholdssted for en skare af historiske berømtheder fra Det kgl. Teater, heriblandt H.C.Andersen, som boede i Nyhavn.

Amalienborg

Vi besøger to af Amalienborgs fire palæer, der lader dig komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år.

Rejsegarantifonden, Koncertreejsen

Romeo og Julie ballet

Romeo og Julie på Det kgl. Teater

Oplev det klassiske Shakespeare drama i ballet ikonet John Neumeier´s berømte pragtopsætning på Det kgl. Teater

Introduktion til Romeo og Julie ved balletmester Nikolaj Hübbe, rundvisning på Det kgl. Teater og besøg på Amailenborg

Guidet, kør-selv tur, torsdag d. 21. – fredag d. 22. oktober 2021

Koreografi: John Neumeier
Musik: Sergej Prokofjev
Scenografi og kostumer: Jürgen Rose
Dirigent: David Briskin
Orkester: Det Kgl. Kapel

Forestillingen varer 3 timer incl. 2 pauser og anbefales fra 10 år.
Tag et par dage ud af efterårsferien og få en fælles oplevelse med familie og venner.

John Neumeier skabte koreografien til Romeo og Julie på Det kgl. Teater

John Neumeiers verdenskendte opsætning af Romeo og Julie har været øverst på listen over de mest elskede værker i ballettens repertoire siden premieren på Det Kongelige Teater i 1974.
John Neumeier skabte Romeo og Julie til Det kgl. Teaters balletensemble i 1974. Siden har forstillingen gået sin sejrgang som “kultballet” over hele verden. Nu er den tilbage, hvor det hele startede.
Både dansere og publikum elsker William Shakespeares klassiske drama om det unge, forelskede par, der på grund af deres slægters uløselige strid kun kan blive forenet i døden.
Den indeholder umådelig sorg og smerte, men er alligevel livsbekræftende i sin beskrivelse af den rigtige, store, ægte kærlighed.

John Neumeiers Romeo og Julie

Når man ser John Neumeiers udgave af historien, kan man næsten mærke Romeo og Julie’s forelskelse og fortvivlelse på sin egen krop. John Neumeiers balletversion til Prokofjevs bevægende og monumentale musik havde premiere på Det Kongelige Teater i 1974 og har efterhånden opnået kultstatus. Det har udmøntet sig i adskillige genopsætninger, og publikum elsker at følge den år efter år, hvor man ofte kan møde nye unge, talentfulde dansere, som får deres helt store gennembrud i netop denne ballet.

Romeo og Julie har i Neumeiers tolkning en helt særlig poesi og lethed. Han maler sit eget renæssancemaleri frem for øjnene af os og giver alle Shakespeares karakterer og sidehistorier liv, samtidig med at han bevarer en uskyld og en enkelhed, der sætter forelskelsen i centrum.
Romeo og Julie er et must for alle romantikere.

Prokofievs musik til Rome og Julie

Prokofjevs musik til Romeo og Julie fra 1935 må være det mest gribende balletmusik, der nogensinde er skrevet. Det store partitur på over to timers musik favner alle følelserne i kærligheds-
dramaet: Ungdommens energi og hovedløshed, glæden, pjatteriet, den stormende og fumlende forelskelse, lykken, de spontane – men fatale – beslutninger og den sanseløse sorg over at miste.
Musikken alene er blevet så populær og har opnået en sådan udbredelse som symfonisk basis-
repertoire, at den jævnligt har fundet vej,  som koncertstykke, i de etablerede symfoniorkestrenes sæsonprogrammer!

Nikolaj Hübbe
x

Nikolaj Hübbe, født 1967, blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1978, blev aspirant i 1984, korpsdanser i 1986 og solodanser i 1988. I 1992 blev han udnævnt til solodanser ved New York City Ballet. I sin tid på Det Kongelige Teater dansede han hovedroller i det meste af Den Kongelige Ballets repertoire, fra romantiske balletter som SylfidenRomeo og Julie og Onegin til neoklassiske værker som George Balanchines Apollon. Hübbe debuterede med New York City Ballet i Balanchines Donizetti variationer i 1992. Han udviklede sig hurtigt til at blive en af kompagniets stjernedansere, og han dansede frem til sin afskedsforestilling i 2008 hovedpartier i en lang række værker af blandt andre Balanchine, Jerome Robbins og Peter Martins. I 2008 blev han udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet.

Nikolaj Hübbe har siden 2009 jævnligt iscenesat og koreograferet værker til Den Kongelige Ballet

Benedikte Paaske
x

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og senere Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden, bl.a ved at beklæde en post som medlem af Det kgl. Teaters bestyrelse 2004.07.

 4****  hotel med historisk atmosfære tæt på Kgs. Nytorv
Horesta mærket: SAFE TO VISIT.
x

Vi overnatter på Hotel Phoenix beliggende i Bredgade i hjertet af København. Gaden som er kendt for højt profilerede gallerier og restauranter, ligger i bekvem gåafstand på Amalienborg, Kgs. Nytorv med Det kgl. Teater, “Strøget” og Nyhavn.

Hotel Phoenix, Købengavn

Koncertrejsen overnatter på Hotel Phoenix

Hotellet, der ligger i en smuk gammel bygning med en inspirerende historie og charme, har netop gennemgået en totalrenovering smukke gamle hotel er netop gennem en totalrenovering sidste år blevet opgraderet og fremstår nu som et moderne hotel, hvor den gamle elegante stil, som hotellet er kendt for, er bevaret.
Dette 4-stjernede Hotel er præget høj service, hvor der er kræset for de mindste detaljer og en perfektion, der sikrer dig et luksusophold ud over det sædvanlige.

Program fredag den 26. februar

Kl. 14.00   
Vi ankommer til Hotel Phoenix, hvor vi tjekker ind.
Der vil være mulighed for et lille hvil inden vi i samlet flok begiver os til Det kgl. Teater, hvor en spændende rundvisning  på ca. 1 time og 30 min. venter os.

Kl. 15.45  
Vi mødes i hotellets foyer og begiver os til Det kgl. Teater, kun 5-10 min.´s gang fra hotellet.
(Husk billetter til forestillingen)

Kl. 16.00  
Rundvisning ved Benedikte Paaske.
På rundvisningen vil Benedikte guide os igennem mange af de steder, som publikum normalt ikke får lov at opleve. Vi skal se dansesalene, de store skræddersale, hvor kostumerne til alle teatrets forestillinger bliver syet efter mål til kunstnerne.Vi skal opleve det kolossale scenerum på for- og bagscene og se hvordan teatereffekterne og magien på scenen bliver skabt.
Vi kommer endvidere ind i kongelogen og ser hvordan kongehuset gennem tiderne har oplevet forestillingerne og meget, meget mere…

Kl. 17.30 
Vi spadserer til Restaurant Els i Store Strandstræde, som har sin helt egen historie.
Her spiser vi en god middag lavet af danske kvalitets råvarer.

Kl. 19.15 
Vi begiver os atter til Det kgl. Teater.

Kl. 19.30    
Vi møder Den kgl. Ballets balletmester Nikolaj Hübbe, som vil fortælle om den klassiske Romeo og Julie Ballet i den verdensberømte sætning fra 1973 af den nu 81-årige mester- koreograf John Neumeier. Nikolaj Hübbe selv har arbejdet sammen med siden sine helt unge dage på Kgs. Nytorv.

Kl. 20.00
Romeo og Julie Balletten begynder

Kl. 23.00  
Vi begiver os atter til Hotel Phoenix.
Der er ikke flere programsatte punkter og aftenen er fri – men mon ikke de fleste mødes til et nachspiel i hotellets bar?

Program, lørdag den 27. februar

Fra kl. 7.30  
Vi nyder hotellets store morgenbuffet og tjekker ud fra hotellet.

Kl. 09.30
Vi tjekker ud fra hotellet og har fået mulighed for at få al bagage sikkert opbevaret i receptionen indtil vi henter det om eftermiddagen.

Kl. 10.00  
Vi spadserer af Bredgade til Amalienborg. Gå turen varer ca 5 min. og er knap 400 meter.

Kl. 10.30 
Vi ankommer til Amalienborg, som består af fire palæer, hvoraf vi skal besøge de to, hvor Kongernes samling byder på oplevelser, der lader dig komme helt tæt på den kongelige historie gennem de seneste 250 år.

Kl. 12.00    
Vi slutter besøget med god dansk frokost på Nyhavnskroen.

Kl. 14.00 
Det planlagte program er forbi og Koncertrejsen siger tak for denne gang.

Denne to-dages balletrejsen inkluderer:
x

• Rundvisning på Det kgl. Teater ved tidl. Balletdanser Benedikte Paaske
• Hyggelig middag på Restaurant Els
• Priskategori A billetter
• Introduktion til forestillingen ved balletmester, Nikolaj Hübbe
• Balletten Romeo og Julie på Det kgl. Teaters gamle scene
• Overnatning på det 4-stjernede Hotel Phoenix i gåafstand til DKT
• Stor morgenbuffet på hotellet
• Besøg på Amailenborg
• Hyggelig dansk frokost på Nyhavnskroen
• Alle skatter og afgifter betalt
• Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært og rejseleder på hele turen