Guidet kør-selv tur med  musik,
foredrag og kunstnermøder

Turen inkluderer:

 • partoutkort til alle fastivallena aktiviteter
 • overnatning i det centralt beliggende Hotel
 • “Den Gamle Arrest” inkl. morgenmad
 • kunstner møder med festivallens kunstnere
 • 2-retters menu, to af aftnerne
 • gratis adgang til Ribe Kunstmuseum
 • Peter Bæk son vært under hele festivallen

Con amore pris      5.425 kr.
(ved tilmelding til nyhedsbrev)
Normalpris             5.575 kr.

Begrænset deltagerantal, 22. personer

Tilmelding senest den 2. august 2021

Rued Langgard Festival 2021

Rued Langgaard (1893-1952) var et musikalsk geni og stærkt excentrisk.
Han var domorganist i Ribe og skrev 16 symfonier og i alt mere end 400 værker.
Alligevel var han miskendt i sin samtid.

Koncertrejsen overnatter på Den Gamle Arrest i Ribe

Koncertrejsen  indtager Hotel Den Gamle Arrest, centralt for koncerter og foredrag

Koncertrejsens gæst, Esben Tange

Vi skal blandt andre møde Rued Langgaard Festivallens kunstneriske leder, redaktør for DR P2 musik,  Esben Tange

Rejsegarantifonden, Koncertrejsen

Rued Langgaard Festival 2021

Koncertrejsen til Rues Langgaard Festival 2021

Et overflødighedshorn af en musikfestival d. 2.-5. september 2021

Rued Langgaard Festival 2021 byder på 4 dages festfyrværkeri med musikoplevelser, foredrag og forkælelse i en af Danmarks ældste og mest idylliske byer.
Koncertrejsens gæster “beslaglægger” Hotel “Den Gamle Arrest”, på torvet i Ribe i centralt for koncerter og arrangementer  – midt imellem Det gamle Rådhus og  danmarks ældste domkirke, Ribe Domkirke.

Om Rued Langgaard Festival 2021

Festivallens tema i år er Wien, og årets komponister er Alma Mahler og Alexander Zemlinsky foruden Rued Langgaard og du får partoutkort til samtlige koncerter og foredrag alle festivallens 4 dage.

Du kan opleve Alexander Zemlinskys storværk Lyrisk Symfoni med tekst af Rabindranath Tagore, sange og musik af Alma Mahler og Rued Langgaards orkesterværk Saga Blot, som bliver uropført i sin endelige version fra Ribe 1941.

Også Richard Wagner er på plakaten med sin sidste, store opera, Parsifal, som bliver opført i en særlig version tilpasset Ribe Domkirke.

Gratis Museumsbesøg og  vindere af masterclass konkurrence

I festivalperioden tilbyder vi dig fri adgang til et nyt Rued Langgaard museum, som indvies i forbindelse med festivallen.
Herudover får du fri adgang til Ribe Kunstmuseum.
Desuden vil en ny Rued Langgaard Masterclass og Konkurrence for konservatoriestuderende blive lanceret i foråret 2021, og vinderen vil spille på årets festival.

Se det komplette festivalprogram HER

Hotel Den Gamle Arrest

finder man midt i Nordens ældste by Ribe. Hotellet ligger ud til det flotte nyanlagte torv rundt om Ribe Domkirke, samt nabo til det gamle Rådhus.

Historien om “Den gamle Arrest”

”Den Gamle Arrest” blev opført i 1546. Oprindelig var det kapellanbolig for at hjælpe præster ved domkirken. Set udefra fremgår det tydeligt, at bygningen blev opført i én etage. I 1841 blev huset konverteret til pigeskole, og to etager blev bygget ovenpå. I ca. 100 år var bygningen arresthus – fra 1891 til 1989.

Hotellet råder over 11 værelser, hvoraf de 7 er tidligere celler på 1 sal. Cellerne er lidt forskellige i størrelser, og der findes bad og toilet i begge ender af cellegangen og i 2 af cellerne er der etableret bad og toilet.

Tillæg ud over standartprisen (pr. værelse for alle dagene)

Værelse med bad                     600 kr.
Suite                                        1.200 kr.
Tillæg for enkeltværelse      1.650 kr.

Wien

Rued Langgaard Festival 2021


på drømmebyen Wien omkring år 1900 set gennem komponisterne Alma Mahler og Alexander Zemlinskys musik, Stefan Zweigs ord og Gustav Klimts billeder.


Både Alma Mahler og Zemlinsky komponerede begge længselsfuld romantisk musik, der har meget til fælles med Rued Langgaard, som gennem hele livet var optaget af verden af i går, og som dyrkede en følelsesladet skønhedskunst. Ved en orkesterkoncert i Ribe Domkirke med Sønderjyllands Symfoniorkester ledet af estiske Kristiina Poska er den indiske digter Rabindranath Tagore et fælles berøringspunkt mellem Zemlinsky og Langgaard.Der er verdenspremiere på Hans Abrahamsens transskription af tre af Langgaards Gitanjalihymner bygget over tekster af Tagore.
Og i Zemlinskys sjældent spillede storværk
Lyrisk Symfonifor sopran, baryton og orkester, og med tekst af Tagore, møder vi en kvinde og en mand, i en smertefyldt smuk sang til jorden.
Endelig uropføres Langgaards orkesterværk Saga blot, der er et symfonisk orkesterværk inspireret af den fortryllede nordiske sommernat og færdiggjort i Ribe i 1941.

Rued Langgaard Festival 2021, medvirkende

I Sct. Catharinæ Klosterkirke og gård går vi i wienercaféen akkompagneret af folkemusik, talks og klassiske toner. Og i Mahlers Symfoni nr. 1, spillet i kammerversion af Esbjerg Ensemble og Ensemble MidtVest, oplever vi det sammenbrud, der lurer under overfladen i den gemytlige kejserby Wien.
Festivalens åbningskoncert er med den første vinder af den nystiftede Rued Langgaard Konkurrence, og på Domkirkepladsen og i Domkirken opføres Parsifal i Ribe: Et musikalsk festindvielsesritual med sceniske tableauer fra Wagners Parsifal, orgelmusik af Langgaard og med de danske Wagnerstjerner Stephen Milling, Magnus Vigilius og BritTone Müllertz.
Ved koncerter, foredrag og Langgaard Lounge optræder endvidere Trio Con Brio Copenhagen, DR Vokalensemblet, Slesvigske Musikkorps med sangerne;Trine Bastrup Møller, Jens Søndergaard, Signe Asmussen og Sophie Haagen.
Herudover; Berit Johansen Tange, Birgitte Ebert, Christine Proksch og Bendt Viinholt Nielsen.
 

Turen til Rued Langaard Festival 2021 inkluderer:

 • 3 overnatninger inkl. morgenmad på Hotel Den Gamle Arrest fra den 2.-5. september
 • Partoutkort til alle festivallens koncerter, foredrag og arrangementer
 • Middag to af festivallens aftener med to-retters menu (eksl. drikkevarer)
 • Kunstnermøder, koncerter og foredrag
 • Fri adgang til Ribe Kunstmuseum
 • Fri adgang til det nye Rued Langgaard Museum
 • Peter Bæk fra Koncertrejsen som vært under hele festivallen