Operaen på Holmen

Nu lægger Operaen i København hus til den helt store satsning – West Side Story i et gigantisk Broadway “once-in-a-lifteime” format!

Leonard Bernstein

Leonard Bernsteins legendariske musical blev, siden premieren i 1957,  i alt opført 732 gange på Boadway inden den drog på turné i hele USA.

Balletmester Nikolaj Hübbe

Mød forestillingens koreograf,
Kgl. balletmester Nikolaj Hübbe

Kør-selv arrangement
Lørdag d. 3. december 2022

Con Amore pris:         1.195 kr.

Tilmelding senest fredag d. 30. september 2022

Koncertrejsens logo, Rejsegarantifonden

West Side Story

Operaen på Holmen i København

Det kgl. Kapel og Den kgl. Ballet

En-dages kør-selv tur lørdag den 3. december 2022
med forestilling kl. 12.00 – ca. 15.00

Skal du kun se én musical i dit liv, så vælg West Side Story, Leonard Bernstein og Stephen Sondheims udødelige klassiker efter Shakespeares kærlighedsdrama Romeo og Julie.
Nu kan du opleve den originale version i det store, amerikanske Broadwayformat på en stor scene, hvor der ikke er sparet på orkester, dansere, sangere eller kvalitet!

Tilmelding senest fredag den 30. september 2022

Nu kan du opleve West Side Story, en vaskeægte amerikansk musical i sit rette Broadway-format.
Det kgl. Teater har særcasted denne forestillings solister gennem en ekstern audition. Sammen med Det kgl. Kapel og Det kgl. Teaters balletkompagni er der skabt basis for en oplevelse helt ud over, hvad der normalt kan opleve i Danmark – der går årtier imellem!

Den erfarne instruktør Thomas Bendixen, sætter West Side Story i scene, når den for første gang opføres i Operaen.
Herudover er det Den Kongelige Ballets balletmester, Nikolaj Hübbe, der koreograferer West Side Story efter Jerome Robbins’ originale dansetrin.

Leonard Bernstein gendigtede Shakespeares tragedie Romeo og Julie til historien om Tony og Marias umulige forelskelse i skyggen af New Yorks bandekrig. Temaerne vold og død som underholdning forargede publikum ved premieren, men kritikken blev overskygget af Bernsteins perlerække af iørefaldende sange, hans dramatiske talent for at underbygge handlingen med sin musik og for hans overlegne orkesterhåndtering. Leonard Bernstein har samlet inspiration til et kalejdoskopisk mix af klassisk musik og den musik, man hørte på klubber og på gaden i hans hjemby New York, jazz og latinamerikanske rytmer – en musikalsk fusion, der var enestående for sin tids musicals!

Med mere end 30 medvirkende på scenen og Det Kongelige Kapel er der lagt op til en pragtopsætning på Operaens Store Scene.

På nedenstående links kan du høre to af  West Side Storys perlerække af hits med Bernsteins
“gamle” orkester, The New York Philharmonic

Maria   og   Tonight/The balcony scene

Mød Den kongelige Ballets balletmester, Nikolaj Hübbe
x

Nikolaj Hübbe er født i 1967 og blev optaget på Det kgl. Teaters Balletskole som balletbarn i 1978.
Siden har han danset som korpsdanser og blev i 1986 udnævnt til solodanser, hvorefter han dansede hovedpartier i det meste af Den kgl. Ballets repertoire.
Fra 1992 – 2008 var han én af New York City’s stjernedansere indtil han blev udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet, hvor han jævnligt har iscenesat og koreograferet værker.
Inden forestillingen skal vi møde Nikolaj Hübbe, som vil fortælle om Shakespears udødelige kærlighedsdrama og om arbejdet med at genskabe koreografien efter den oprindelige forestilling.

West Side Story bustur, lørdag d. 3. december 2022
x

Kl. 11:30
Vi ankommer til Operaen og skal møde Den kgl. Ballets balletmester Nikolaj Hübbe, der har genskabt koreografien fra den oprindelige forestilling. Han vil eksklusivt for Koncertrejsens gæster fortælle om forestillingen og om sit arbejde med at genskabe de meget krævende danseoptrin i den amerikanske modern dance stil” der er så kendetegnende for netop denne musical.

Kl. 12.00
Forestillingen begynder – du får de bedste pladser i Operaen med corona afstand

Kl. 15.30
Efter forestillingen tager vi en kop kaffe med kage med Koncertrejsens hemmelige gæst fra forestillingen

Koncertrejsen siger tak for denne gang og på gensyn til nye musikalske eventyr.

Du får på denne en-dages tur:

  •  A-billetter  i Operaen på Holmen
  • Kunstnermøde med Den kgl. Ballets balletmester Nikolaj Hübbe
  • Cafe arrangement i Operaen og møde med en hemmelig gæst fra forestillingen