Passionerede kunstere
tager dig med ind i oplevelsen

– når du rejser med Koncertrejsen

Anne Margrethe Dahl

Debuterede som Donna Anna i Mozarts Don Juan på Århus Sommeropera, 1989.

I de efterfølgende år sang Anne Margrethe Dahl en lang række operapartier og oratorier i Danmark, Norge, Sverige, Skotland, Schweitz, Polen, Frankrig, Tyskland, Brasilien, Canada og Singapore.

Fra 1999 har Anne Margrethe Dahl været fasttilknyttet Det kgl. Teater i København og har medvirkerket på adskillige cd’er med et særdeles omfangsrigt repertoire.

Koncertrejsens gæst, Anne Margrethe Dahl
Koncertrejsens gæst Benedikte påske

Benedikte Paaske

Benedikte er chef for kulturlab.dk – hun er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester. Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture  demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet. Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden. Benedikte var desuden medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse 2004-07.

 

Casper Schreiber

Casper Schreiber debuterede i 2006 med Copenhagen Phil og har sidenhen profileret sig som en af Skandinaviens førende dirigenter inden for ny partiturmusik og har i den forbindelse samarbejdet tæt med komponister som Per Nørgård, Hans Abrahamsen, Peter Bruun og Steingrimur Rohloff.

Schreiber har dirigeret et utal af førende internationale ny-musik ensembler og anmelderroste CD-indspilninger, der har befæstet Schreibers position som eksponent for især den nye skandinaviske partiturmusik. Har herunder modtaget DR P2-priserfor indspilninger af Per Nørgårds Sange fra aftenlandet og Nova Genitura.

Casper Schreiber er uddannet på konservatorierne i København og Skt. Petersborg, og  har modtaget international vejledning fra Kurt Masur, Yuri Temirkanov, Peter Eötvös, Esa-Pekka Salonen og Helmuth Rilling.

Koncertrejsens gæst, dirigent Casper Schreiber
Koncertrejsens gæst: Claus Myrup

Claus Myrup

Claus Myrup er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og konkurrerede sig i 1984 ind i DR Symfoniorkester hvor han vandt stillingen som 1. Solo bratchist. Han har gennem årene modtaget mange priser og udmærkelser for sit spil – senest Peter Varmings mindelegat.
Claus Myrup har altid været en markant og uundværlig del af DR symfoniorkestret og smykket orkestrets bratschgruppe med sin store, smukke og fyldige klang. Han er uhyre vellidt og respekteret blandt sine kolleger og har ved siden af orkesterarbejdet virket som underviser på konservatoriet og kammermusiker.
Han er desuden meget brugt som kommentator på P2 i forbindelse med koncerter.

Nu har han droslet en smule ned på sit arbejde som orkestermusiker og har derfor fået tid til at tage med Koncertrejsens glade og musikinteresserede rejsende på sine spændende ture.

Frans Rasmussen

(1944 – 2020)

“At lære mennesker om musik er som at lære børn at læse. Man åbner en verden for dem,” siger Frans Rasmussen, dansk musiklivs Grand Old Man, der har haft en vidtfavnende musikalsk karriere på alle planer.

Frans Rasmussen er uddannet pianist, dirigent fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har dirigeret danske orkestre og professionelle kor i Asien, det meste af Europa, Mellemøsten, Canada og Afrika. Han har bl.a. været Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater samt kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes musikkorps. Frans har modtaget adskillige priser – heriblandt Bolero Prisen og Grand Prix du disque.

Koncertrejsens gæst Frans Rasmussen
Koncertrejsens gæst, Gert Henning Jensen

Gert Henning Jensen

Født og opvokset i København. Debuterede på Det Kgl. Teater i 1990 i Hoffmanns eventyr.

Gert Henning-Jensen er uddannet på Operaakademiet i København og ved Mozarteum i Salzburg. Han har desuden sunget i Københavns Drengekor og læst Medicin på Københavns Universitet. Udover opera er han en flittig koncertsanger, og han har udenfor landets grænser optrådt på mange teatre og festivaler som Royal Opera House i London, Metropolitan Opera i New York, Opera de Bastille i Paris, Staatsoper i Berlin, Santa Fe Opera i New Mexico samt Pesaro Festival og Salzburger Festspiele.

Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidt beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke. Vi nævner i flæng førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris, H.C. Lumbye Prisen samt DR P2’s Ildsjælspris. Henrik Goldschmidt blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra.

Sammen med Den Danske Blæseroktet vandt Henrik Goldschmidt en Grammy for bedste klassiske album, og hans solo-CD ”Phantasy – Music for Oboe” lå som nummer et på P2’s klassiske hitliste seks uger i træk.

Henrik Goldschmidt skriver moderne, jødisk musik. Han har komponeret musik til sine egne orkestre Shlechte Kapelle og Klezmer Zahav, til film og teater samt til særlige lejligheder som fx åbningen af Dansk Jødisk Museum og teaterkoncerten ”De Andres Drømme” med The Middle East Peace Orchestra.

Koncertrejsens gæst Henrik Goldschmidt
Koncertrejsens gæst, Henrik Holm

Henrik Holm

Henrik Holm er uddannet med guitar og lut som hovedfag fra Det fynske Musikkonservatorium og har senere studeret viola da gamba, som nu er hans primære instrument.

Henrik er tidligere leder af Kulturskolen Viborg, idag er han formand for foreningen Tidlig Musik i Danmark og for Viborg Musikforening.

Henrik har gennem sit musiker virke været levende optaget af tidlig musik og spiller gambe i tidlig musik-ensemblerne Sarabanda, Tibia og Musica 1700.

Ingrid Meier Jensen

Ingrid Mejer Jensen (født 1952) er forfatter og cand. phil. i nordisk litteratur. Efter at have udgivet tre digtsamlinger på Gyldendal i 80erne har Ingrid samarbejdet med komponister og billedkunstnere og bl.a. skrevet tekster til en musical, et requiem og en kantate. Men især har hun engageret sig i kulturformidling på Den Kreative Skole og som koordinator af KK44 festivalen, begge i Silkeborg. Karen Blixen er en af yndlingsforfatterne.

Koncertrejsens gæst Ingrid Mejer Jensen
Koncertrejsens gæst, Magnus Vigilius i Rihinguldet

Magnus Vigilius

Dansk operasanger med fuld fart i international sangkariere.

Magnus Vigilius er en af Danmarks store dramatiske tenorer, der siden sin debut i 2008 har haft en bemærkselsesværdig, kometagtig kariere og sunget på talrige prestigefyldte internationale scener.
I maj 2014 vandt han 2. præmie og orkesterprisen i The Lauritz Melchior International Singing Competition og i 2018 modtog han en Reumert, som årets bedste sanger for, ja, gæt engang, sin præstation Den Ny Opera’s opsætning af Valkyrien!

Magnus Vigilus bl.a. høres på Komische Oper i Berlin i 2019 og ved i Beyreuth Festspiele i 2020.

Michael Schønwandt

Michael Schønwandt har siden sin dirigentdebut på Gamle Scene som 25 årig i 1979 (Maskeballet af Verdi) været knyttet til Det Kongelige Teater, først som kapelmester, siden kgl. kapelmester og fra 2000-2011 musikchef og chefdirigent for Det Kongelige Kapel. Han har ledet mange hundrede opførelser af operaer og balletter, deriblandt en meget lang række nyopsætninger og uropførelser. Han dirigerede åbningen af Operaen i 2005 og ikke mindst opsætningen af Wagners Nibelungens Ring og Richard Strauss´ Elektra og Die Frau ohne Schatten.

Sideløbende med sin tilknytning til Det Kongelige Teater har Michael Schønwandt en stor international karriere, både indenfor opera og koncert. Han har dirigeret mange forestillinger på Wiener Staatsoper, Covent Garden i London, Bayreuth Festspillene, operahusene i Paris, Bruxelles, Stuttgart, Berlin og Hamborg. Han har været chefdirigent i Berlin (Berliner Sinfonie Orchester),  kunstnerisk leder af Den Hollandske Radios Kammerfilharmoni i Amsterdam, og er fra 2015 chefdirigent for Operaen og Nationalorkestret i Montpellier.

Michael Schønwandt medvirker på en meget lang række cd- og dvd-indspilninger, blandt andet alle Carl Nielsens symfonier på cd samt dvd-indspilningen af Wagners Nibelungens Ring, der i 2009 vandt en af verdens mest prestigefyldte priser, The Gramophone Award, i kategorien ”DVD of the Year”.

Michael Schønwandt er en af de mest efterspurgte fortolkere af Carl Nielsens musik. I 2011 blev han tildelt Kommandørkorset af Dannebrogordenen.

Dirigent, Michael Schønwandt
oncertrejsens gæst Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj er uddannet blokfløtenist fra Holland samt medstifter af og orkesterchef for Concerto Copenhagen, som siden sin etablering som ensemble i 1991 har udviklet sig til at være skandinaviens førende barokorkester.

Han har, gennem sit mangeårige virke med tidlig musik, erhvervet en omfattende viden om den tidlige musiks repertoire og opførelsespraksis med originalinstrumenter og herigennem fået et omfattende netværk i den tidlige musiks professionelle miljøer og har herigennem blandt andre samarbejdet med Jordi Savall.

 

Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe, født 1967, blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1978, blev aspirant i 1984, korpsdanser i 1986 og solodanser i 1988. I 1992 blev han udnævnt til solodanser ved New York City Ballet. I sin tid på Det Kongelige Teater dansede han hovedroller i det meste af Den Kongelige Ballets repertoire, fra romantiske balletter som SylfidenRomeo og Julie og Onegin til neoklassiske værker som George Balanchines Apollon. Hübbe debuterede med New York City Ballet i Balanchines Donizetti variationer i 1992. Han udviklede sig hurtigt til at blive en af kompagniets stjernedansere, og han dansede frem til sin afskedsforestilling i 2008 hovedpartier i en lang række værker af blandt andre Balanchine, Jerome Robbins og Peter Martins. I 2008 blev han udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet.

Nikolaj Hübbe har siden 2009 jævnligt iscenesat og koreograferet værker til Den Kongelige Ballet.

Balletmester Nikolaj Hübbe
Koncertrejsens gæst Palle Kjeldgaard

Palle Kjeldgaard

Koncertrejsen inviterer til et spændende møde med Palle Kjeldgaard, musiker og tidligere orkesterchef for Aalborg- og Aarhus Symfoniorkestre.
Palle Kjeldgaard har gennem sit mangeårige virke i det internationale musikmiljø et indgående kendskab til den internationale koncertscene.

Palle er en både en passioneret musiker og en blændende formidler.
Du kan roligt glæde dig til at møde ham!

Peter Langdal

Peter Langdal er sceneinstruktør og een af dansk dramatiks største fornyere. Han startede sin musiske karriere som kordreng i Københavns Drengekor ved Sankt Annæ Gymnasium og blev efter studier ved Københavns Universitet uddannet fra Statens Teaterskole i 1982. Han debutterede på Aveny Teatret og fik året efter engagement på Gladsaxe Teater. Han i perioden 1992 til 2014 været teaterchef for Betty Nansen Teatret, sammen med Henrik Hartmann.

Peter Langdal har instrueret utallige forestillinger i ind- og udland, hvor han i høj grad eksperimenterer med genrer og teatrale udtryk, hvor han er kendetegnet ved sin sammensætning af kontraster ved usædvanlige og overraskende sammenstillinger af former eller koncepter i konventionelle dramatiske stykker. Peter Langdal har modtaget en lang række priser for sit teaterarbejde.

Peter Langdal, gæst hos Koncertrejsen
Koncertrejsens gæst, Trine Bastrup Møller

Trine Bastrup Møller

Dansk sopran. Uddannet som mezzosopran på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse. Trine har for nylig lagt stemmen om til sopran og debuterede sidste år i sit nye stemmefag som Tosca i Puccinis opera af samme navn på Valdemars Slot. På Immling Festival i Bayern har Trine netop haft rolledebut som Turandot I Puccinis opera af samme navn.

Trine debuterede som mezzosopran debuterede Trine på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning, en præstation, der vandt hende Reumerts Talentpris. På den Kgl. Opera har Trine yderligere bl.a. sunget Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. For Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo. Tysk debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin.