Passionerede kunstere
tager dig med ind i oplevelsen

– når du rejser med Koncertrejsen

Koncertrejsens gæst, Anne Margrethe Dahl

Anne Margrethe Dahl

Debuterede som Donna Anna i Mozarts Don Juan på Århus Sommeropera, 1989.

I de efterfølgende år sang Anne Margrethe Dahl en lang række operapartier og oratorier i Danmark, Norge, Sverige, Skotland, Schweitz, Polen, Frankrig, Tyskland, Brasilien, Canada og Singapore.

Fra 1999 har Anne Margrethe Dahl været fasttilknyttet Det kgl. Teater i København og har medvirkerket på adskillige cd’er med et særdeles omfangsrigt repertoire.

Benedikte Paaske

Benedikte er uddannet ved Den Kongelige Ballet, hvor hun gennem flere årtier var danser, solist, instruktør og viceballetmester.
Hun prioriterede desuden at deltage i et utal af lecture  demonstrations samt at undervise bl.a. på Københavns Universitet.

Efter de mange år ved Det Kongelige Teater var Benedikte en lang periode direktør for Dansens Hus og Dansehallerne, hvor hun med sin store sans for formidling og administration tillige var aktiv i arbejdet med at få sat dansen på den politiske dagsorden.

Benedikte var desuden medlem af Det Kongelige Teaters bestyrelse 2004-07.

 

Koncertrejsens gæst Benedikte påske
Koncertrejsens gæst: Claus Myrup

Claus Myrup

Claus Myrup er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og konkurrerede sig i 1984 ind i DR Symfoniorkester hvor han vandt stillingen som 1. Solo bratchist. Han har gennem årene modtaget mange priser og udmærkelser for sit spil – senest Peter Varmings mindelegat.
Claus Myrup har altid været en markant og uundværlig del af DR symfoniorkestret og smykket orkestrets bratschgruppe med sin store, smukke og fyldige klang. Han er uhyre vellidt og respekteret blandt sine kolleger og har ved siden af orkesterarbejdet virket som underviser på konservatoriet og kammermusiker.
Han er desuden meget brugt som kommentator på P2 i forbindelse med koncerter.

Nu har han droslet en smule ned på sit arbejde som orkestermusiker og har derfor fået tid til at tage med Koncertrejsens glade og musikinteresserede rejsende på sine spændende ture.

Frans Rasmussen

(1944 – 2020)

“At lære mennesker om musik er som at lære børn at læse. Man åbner en verden for dem,” siger Frans Rasmussen, dansk musiklivs Grand Old Man, der har haft en vidtfavnende musikalsk karriere på alle planer.

Frans Rasmussen er uddannet pianist, dirigent fra det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har dirigeret danske orkestre og professionelle kor i Asien, det meste af Europa, Mellemøsten, Canada og Afrika. Han har bl.a. været Kgl. Syngemester på Det Kgl. Teater samt kunstnerisk leder af Den Kgl. Livgardes musikkorps. Frans har modtaget adskillige priser – heriblandt Bolero Prisen og Grand Prix du disque.

Koncertrejsens gæst Frans Rasmussen
Koncertrejsens gæst, Gert Henning Jensen

Gert Henning-Jensen

Født og opvokset i København. Debuterede på Det Kgl. Teater i 1990 i Hoffmanns eventyr.

Gert Henning-Jensen er uddannet på Operaakademiet i København og ved Mozarteum i Salzburg. Han har desuden sunget i Københavns Drengekor og læst Medicin på Københavns Universitet. Udover opera er han en flittig koncertsanger, og han har udenfor landets grænser optrådt på mange teatre og festivaler som Royal Opera House i London, Metropolitan Opera i New York, Opera de Bastille i Paris, Staatsoper i Berlin, Santa Fe Opera i New Mexico samt Pesaro Festival og Salzburger Festspiele.

Henrik Goldschmidt

Henrik Goldschmidt beskrives som den bedste klezmer-oboist i verden, og han har gennem årene vundet konkurrencer og modtaget en lang række udmærkelser for både sit klassiske og sit rytmiske virke. Vi nævner i flæng førsteprisen i Martigny-konkurrencen, førsteprisen i Dansk Kammermusikkonkurrence med Den Danske Blæseroktet, Jakob Gade Prisen, Det Kongelige Teaters pris, Dansk Musikerforbunds Hæderspris, Emil Holms Legat, Wilhelm Hansen Fondens hæderspris, H.C. Lumbye Prisen samt DR P2’s Ildsjælspris. Henrik Goldschmidt blev desuden valgt som Danmarks repræsentant til The World Symphony Orchestra.

Henrik Goldschmidt skriver moderne, jødisk musik. Han har komponeret musik til sine egne orkestre Shlechte Kapelle og Klezmer Zahav, til film og teater samt til særlige lejligheder som fx åbningen af Dansk Jødisk Museum og teaterkoncerten ”De Andres Drømme” med The Middle East Peace Orchestra.

Koncertrejsens gæst Henrik Goldschmidt
Koncertrejsens gæst, Henrik Holm

Henrik Holm

Henrik Holm er uddannet med guitar og lut som hovedfag fra Det fynske Musikkonservatorium og har senere studeret viola da gamba, som nu er hans primære instrument.

Henrik er tidligere leder af Kulturskolen Viborg, idag er han formand for foreningen Tidlig Musik i Danmark og for Viborg Musikforening.

Henrik har gennem sit musiker virke været levende optaget af tidlig musik og spiller gambe i tidlig musik-ensemblerne Sarabanda, Tibia og Musica 1700.

Kasper Holten

Siden 2018 har han været teaterchef på Det Kongelige Teater. Tidligere har han været operachef på Det Kongelige Teater (2000-2011) og på Royal Opera House, Covent Garden Operaen i London (2011-2017).
Han har opsat mere end 80 operaer, skuespil og musicals i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Frankrig, Rusland, USA, Island, England, Finland, Island, Østrig, Spanien, Australien, Argentina, Japan, Kina, Ungarn, Tyskland og Letland. I årene 2003-2006 var han instruktør på den første opsætning af Richard Wagners Nibelungens Ring siden 1912 på Det Kongelige Teater. Opsætningen var blandt de første, der blev skabt til det nye operahus, der åbnede i 2005.

Kasper Holten
Lotte Heise

Lotte Heise

Lotte Heise er forfatter, foredragsholder, radiovært og skuespiller, kræver vel næppe den helt store præsentation som mediefigur i Danmark.
Hun har gennem en årrække markeret sig som en skarp debattør, en dedikeret operaelsker og en blændende og begejstret formidler af operagenren.

Lotte har desuden skrevet bogen Opera I Øjenhøjde

Lotte Heise har gennem en årrække kunne høres som radiovært I programmerne  ”Lotte Heise – Helt Klassisk” og operaprogrammet ”Bravo”.

Magnus Vigilius

Dansk operasanger med fuld fart i international sangkariere.

Magnus Vigilius er en af Danmarks store dramatiske tenorer, der siden sin debut i 2008 har haft en bemærkselsesværdig, kometagtig kariere og sunget på talrige prestigefyldte internationale scener.
I maj 2014 vandt han 2. præmie og orkesterprisen i The Lauritz Melchior International Singing Competition og i 2018 modtog han en Reumert, som årets bedste sanger for, ja, gæt engang, sin præstation Den Ny Opera’s opsætning af Valkyrien!

Magnus Vigilus bl.a. høres på Komische Oper i Berlin i 2019 og ved i Beyreuth Festspiele i 2020.

Magnus Vigilius
Maria Lucia Rosenberg

Maria Lucia Rosenberg

er en af dansk musiklivs mest succesfulde musicalsangere med et imponerende CV.
Hun har skabt sig en karriere som musicalsanger blandt andet med hovedroller i Skønheden og udyret på Det Ny Teater, Aladdin på Fredericia Teater (senere genopført på Operaen i København) og West Side Story på Gasværket.
Maria Lucia modtog i 2006 Reumert’s Talentpris for sine roller i “Beauty and the Beast” og “West side Story” og i 2011 modtog hun Prisen for at være Årets sanger for sin præstation i musicalen “Wicked” og er derved den første musicalsangerinde som har modtaget den prestigefulde pris. I 2015 modtog hun ydermere den meget omtalte og blåstemplende “Teaterpokal” også som den første Musicalsangerinde i Dk.

Mette Bødtcher

Mette Bødtcher aspirerde fra Det kgl. Teaers balletskole i 1981 og blev i 1983 1983 korpsdanser ved Den Kongelige Ballet.
1986-90 var hun ansat som solist ved Hamborg Balletten og i 1990 Den Kongelige Ballet. Fra 2005 som karakterdanser.

Mettes repertoire spænder vidt om amfatter bl.a: Bolero (Maurice Bejart), Witness (Alvin Ailey) som Kalypso i Odysséen (John Neumeier), Ophelia i Amleth (John Neumeier), titelpartiet i Sylfiden (August Bournonville) og Mette (Palle Granhøj), Hannah Glawari i Den Glade Enke (Ronald Hynd), Rosita i Fjernt fra Danmark (August Bournonville), Dark Angel i Serenade (George Balanchine) og Døden i Serait-ce-la Mort (Maurice Bejart), samt medvirket i Kindertotenlieder (Anna Lærkesen), 5. Mahler Symfoni (John Neumeier), Des Knaben Wunderhorn (John Neumeier) og Dødens Triumf (Flemming Flindt).
Pianisten i Enetime (Flemming Flindt), Veronica i Napoli (August Bournonville), Madge i Sylfiden (August Bournonville), Nanina i Kameliadamen (John Neumeier), Syrenfeen i Tornerose (Christopher Wheldon), Ammen i Romeo og Julie (John Neumeier), Dronningen i Svanesøen (Silja Schandorff og Nikolaj Hübbe), Fru van Everdingen i Kermessen i Brügge (August Bournonville) samt medvirket i Et folkesagn (August Bournonville), Nøddeknækkeren (George Balanchine).

Mette Bødtcher
Dirigent, Michael Schønwandt

Michael Schønwandt

Michael Schønwandt har siden sin dirigentdebut på Gamle Scene som 25 årig i 1979 (Maskeballet af Verdi) været knyttet til Det Kongelige Teater, først som kapelmester, siden kgl. kapelmester og fra 2000-2011 musikchef og chefdirigent for Det Kongelige Kapel. Han har ledet mange hundrede opførelser af operaer og balletter, deriblandt en meget lang række nyopsætninger og uropførelser. Han dirigerede åbningen af Operaen i 2005 og ikke mindst opsætningen af Wagners Nibelungens Ring og Richard Strauss´ Elektra og Die Frau ohne Schatten.

Sideløbende med sin tilknytning til Det Kongelige Teater har Michael Schønwandt en stor international karriere, både indenfor opera og koncert. Han har dirigeret mange forestillinger på Wiener Staatsoper, Covent Garden i London, Bayreuth Festspillene, operahusene i Paris, Bruxelles, Stuttgart, Berlin og Hamborg. Han har været chefdirigent i Berlin (Berliner Sinfonie Orchester),  kunstnerisk leder af Den Hollandske Radios Kammerfilharmoni i Amsterdam, og er fra 2015 chefdirigent for Operaen og Nationalorkestret i Montpellier.

Michael Schønwandt medvirker på en meget lang række cd- og dvd-indspilninger, blandt andet alle Carl Nielsens symfonier på cd samt dvd-indspilningen af Wagners Nibelungens Ring, der i 2009 vandt en af verdens mest prestigefyldte priser, The Gramophone Award, i kategorien ”DVD of the Year”.

Michael Schønwandt er en af de mest efterspurgte fortolkere af Carl Nielsens musik. I 2011 blev han tildelt Kommandørkorset af Dannebrogordenen.

Nikolaj de Fine Licht

Nikolaj er uddannet blokfløtenist fra Holland samt medstifter af og orkesterchef for Concerto Copenhagen, som siden sin etablering som ensemble i 1991 har udviklet sig til at være skandinaviens førende barokorkester.

Han har, gennem sit mangeårige virke med tidlig musik, erhvervet en omfattende viden om den tidlige musiks repertoire og opførelsespraksis med originalinstrumenter og herigennem fået et omfattende netværk i den tidlige musiks professionelle miljøer og har herigennem blandt andre samarbejdet med Jordi Savall.

 

oncertrejsens gæst Nikolaj de Fine Licht
Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe

Nikolaj Hübbe, født 1967, blev optaget på Det Kongelige Teaters Balletskole i 1978, blev aspirant i 1984, korpsdanser i 1986 og solodanser i 1988. I 1992 blev han udnævnt til solodanser ved New York City Ballet. I sin tid på Det Kongelige Teater dansede han hovedroller i det meste af Den Kongelige Ballets repertoire, fra romantiske balletter som SylfidenRomeo og Julie og Onegin til neoklassiske værker som George Balanchines Apollon. Hübbe debuterede med New York City Ballet i Balanchines Donizetti variationer i 1992. Han udviklede sig hurtigt til at blive en af kompagniets stjernedansere, og han dansede frem til sin afskedsforestilling i 2008 hovedpartier i en lang række værker af blandt andre Balanchine, Jerome Robbins og Peter Martins. I 2008 blev han udnævnt til balletmester ved Den Kongelige Ballet.

Nikolaj Hübbe har siden 2009 jævnligt iscenesat og koreograferet værker til Den Kongelige Ballet.

Palle Kjeldgaard

Koncertrejsen inviterer til et spændende møde med Palle Kjeldgaard, musiker og tidligere orkesterchef for Aalborg- og Aarhus Symfoniorkestre.
Palle Kjeldgaard har gennem sit mangeårige virke i det internationale musikmiljø et indgående kendskab til den internationale koncertscene.

Palle er en både en passioneret musiker og en blændende formidler.
Du kan roligt glæde dig til at møde ham!

Koncertrejsens gæst Palle Kjeldgaard
Peter Langdal

Peter Langdal

Peter Langdal er sceneinstruktør og een af dansk dramatiks største fornyere. Han startede sin musiske karriere som kordreng i Københavns Drengekor ved Sankt Annæ Gymnasium og blev efter studier ved Københavns Universitet uddannet fra Statens Teaterskole i 1982. Han debutterede på Aveny Teatret og fik året efter engagement på Gladsaxe Teater. Han i perioden 1992 til 2014 været teaterchef for Betty Nansen Teatret, sammen med Henrik Hartmann.

Peter Langdal har instrueret utallige forestillinger i ind- og udland, hvor han i høj grad eksperimenterer med genrer og teatrale udtryk, hvor han er kendetegnet ved sin sammensætning af kontraster ved usædvanlige og overraskende sammenstillinger af former eller koncepter i konventionelle dramatiske stykker. Peter Langdal har modtaget en lang række priser for sit teaterarbejde.

Simon Duus

Er født og opvokset i Frederiksværk, Nordsjælland.
Uddannet på Operaakademiet på Det Kgl. Teater i 2011 hos Susanna Eken og solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium hos Bodil Øland i 2015. Debuterede i 2011 på Operaen og har været gæstesolist siden 2015 og er medlem af solistensemblet fra sæson 17/18.
Han har sunget Seneca i Poppæas kroning på Københavns Musikteater (modtog Reumert Talentpris for dette), Leporello i Don Giovanni og Don Alfonso i Così fan tutte på Opera Hedeland, Colline i La bohème på Den Jyske Opera, Domingo i Farinelli og Dulcamara i Elskovsdrikken i Tivolis Koncertsal, samt Henrik i Maskarade på Operaen og turnerende kammerversion for Det Kgl. Teater.

Simon Duus
Koncertrejsens gæst, operasanger sten Byriel

Sten Byriel

Sten Byriel (født 14. juni 1957 i Horsens) er en dansk bas-bariton-operasanger. Han er uddannet på Det Jyske Musikkonservatorium (1978 – 1982) og på Operaakademiet ved Det Kongelige Teater (1982 – 1986). Debuterede på Det Kongelige Teater d. 18. november 1985 som Papageno i Mozarts Tryllefløjten – har siden været ansat som operasolist på teatret.
Han har sunget adskillige solistpartier i operaer af W.A. Mozart, G. Verdi, R. Wagner, R. Strauss, A. Berg, Carl Nielsen og mange flere.
Sidste optræden 8. juni 2019 på Det Kongelige Teater i Turandot.

Stig Fogh Andersen

Efter at have studeret på musikkonservatorierne i Århus og København sang han i Bayreuth og debuterede som operasanger på Den Jyske Opera i 1978. Han har været solist på Det Kongelige Teater siden 1980, hvor han har sunget et bredt repertoire af danske, tyske, engelske, italienske og slaviske operaer. Det Kongelige Teater oplyser, at han er en af verdens mest efterspurgte Wagner-sangere: Han har sunget alle Wagners store tenorpartier i New York, Zürich, Berlin, München, Houston, Budapest, Madrid, Mannheim, London, Tokyo, Köln, Helsingfors, Buenos Aires, Torino, Amsterdam, Rom, Seattle, Chicago og Japan.

Karrieren tog fart i 1994 med Siegfried i Wagners Nibelungens Ring på Den Jyske Opera. Han har sunget Siegfried mere end 150 gange i vidt forskellige opførelser på verdens store operascener. Han har sunget med sopranerne Tina Kiberg, Gitta-Maria Sjöberg og Hildegard Behrens dirigeret af Daniel Barenboim, James Levine, Michael Schønwandt, Christoph Eschenbach, Mariss Jansons, Simon Rattle og Zubin Mehta.

Stig Fogh Andersen

Se TV MidtVest portrætudsendelse HER

Trine Bastrup Møller

Trine Bastrup Møller

Dansk sopran. Uddannet som mezzosopran på Royal Academy of Music og National Opera Studio i London samt Det Kgl. Danske Musikkonservatoriums Solistklasse. Trine har for nylig lagt stemmen om til sopran og debuterede sidste år i sit nye stemmefag som Tosca i Puccinis opera af samme navn på Valdemars Slot. På Immling Festival i Bayern har Trine netop haft rolledebut som Turandot I Puccinis opera af samme navn.

Trine debuterede som mezzosopran debuterede Trine på Den Kgl. Opera i Monteverdis Poppeas Kroning, en præstation, der vandt hende Reumerts Talentpris. På den Kgl. Opera har Trine yderligere bl.a. sunget Cherubino i Figaros Bryllup, Olga i Eugene Onegin, Mercedez i Carmen og Rosmira i Partenope af Händel. For Jyske Opera har Trine sunget Rosina i Barberen fra sevilla, Dorabella i Cosi fan Tutte og Cherubino. På Operaen i Innsbruck sang Trine titelrollen i Cenerentola og Idamante i Mozarts Idomeneo. Tysk debut i Leipzig som Olga i Eugene Onegin.